TPS jatkaa vahvistumistaan – Höynälä jatkaa uraansa Turussa

Meri-Helmi Höynälä (nro. 13) pelaa ensi kaudella Turussa. Kuva: Jarmo Koskela

Meri-Helmi Höynälä (nro. 13) pelaa ensi kaudella Turussa. Kuva: Jarmo Koskela

NLA:n TPS kertoi perjantaina kolmesta kovasta hankinnasta. Meri-Helmi Höynälä (s. 2001), Anna Marttala (s. 2000) ja Oona Salo (s. 2003) liittyvät joukkueen vahvuuteen.

SB-Prota kolmen kauden ajan liigassa edustanut Höynälä on kolmikon nimekkäin. Hän on saavuttanut liigatasolla SM-hopeaa ja SM-kultaa. Liigapelejä on kertynyt kaikkiaan 95 (33+32).

Ikäluokassaan Höynälä on maailman eliittiä ja edusti Suomen naisten maajoukkuetta jo joulukuun 2019 Sveitsin MM-kisoissa.

– Oma elämä on tällä hetkellä siinä vaiheessa, että jatko-opiskelu alkaa olla ajankohtaista ja Turusta löytyi tässä vaiheessa mahdollisuus opiskeluun ja salibandyn pelaamiseen. TPS tarjoaa ammattimaiset olosuhteet ja tuntui omalle kohdalle oikealta paikalta ottaa se kuuluisa seuraava steppi eteenpäin pelaajana. Tunnen myös valmennusta ja osan pelaajista etukäteen, joten tämäkin helpotti valintaa, Höynälä kommentoi siirtoaan.

Marttala pelasi viime kaudella ensimmäiset pelinsä liigassa FBC Loiston paidassa. Rightin hyökkääjä pelasi debyyttikaudellaan 29 ottelua (10+4). Samalla kätisyydellä varustettu Salo on myöskin hyökkääjä suuntaa Turkuun Northern Starsista. Salolla ei ole vielä liigakokemusta ennestään, ja tulevalla kaudella suurin vastuu tulee lähtökohtaisesti junioreissa.

TPS sopimuspelaajat (suluissa kauden 20-21 seura, jos eri kuin TPS)

Maalivahdit:
Blomqvist, Lisette (SPV)
Hurme, Lina
Vuorela, Noora

Kenttäpelaajat:
Aho, Vivian
Hoikkala, Tiina
Höynälä, Meri-Helmi (SB-Pro)
Kaasalainen, Joanna
Klavan, Diana
Kosola, Karla
Laine, Noora
Leino, Sofia
Leminen, Ina (SB-Pro)
Järvinen, Aino
Marttala, Anna (FBC Loisto)
Niinikoski, Sini (FBC Loisto)
Nordlund, Milla
Rantanen, Laura
Rantanen, Noora
Saarikko, Nella
Saario, Jenna (KAIS Mora IF)
Salo, Oona (Northern Stars)
Siirilä, Iina
Suomela, Saara
Vasankari, Sini
Virta, Cira (ErVi)
Wiberg, Ida (SB-Pro jun.)