Aho Ruotsin mestarin vahvuuteen – menetti viime kaudesta melkein kolme kuukautta koronan takia

Tuulia Aholla oli vastoinkäymisiä ensimmäisellä Ruotsin kaudellaan. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Tuulia Aholla oli vastoinkäymisiä ensimmäisellä Ruotsin kaudellaan. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Suomalaissentteri Tuulia Aho, 23, on tuorein Thorengruppenin suomalaispelaaja. Siirto vahvistettiin viime viikolla.

Aho pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa Ruotsissa, mutta kaikki ei mennyt ihan nappiin. Aholle kertyi vain 17 ottelua Siriuksessa (5+1) ja syyllinen oli tietysti koko maailmaa polvillaan pitävä koronaviruspandemia.

– Se ei ollut helpoin kausi minulle. Sain koronavirustartunnan marraskuun lopussa ja palasin helmikuun alussa, joten se vei kolmisen kuukautta minulta. Siksi odotan innolla ensi kautta, jolloin voin jälleen harjoitella normaalisti, Aho kommentoi Thorengruppenin kotisivuilla.

Suomalaispelaaja on sittemmin toipunut taudista normaaliin harjoituskuntoon ja hän osallistui muun muassa toukokuun maajoukkueleirille. Aho on pelannut urallaan viisi maaottelua ja kamppailee paikasta Ruotsin kisojen MM-joukkueessa.

Veera ja Oona Kauppi voittivat Thorengruppenin kanssa Ruotsin mestaruuden keväällä 2021. Ahon lisäksi joukkue on hankkinut kauden jälkeen suomalaisen huippupuolustajan My Kippilän riveihinsä.