Blomqvist palaa EräViikinkeihin – ”Pääsee takaisin kotikulmille”

Otto Blomqvist palaa EräViikinkeihin. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Otto Blomqvist palaa EräViikinkeihin. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

EräViikingit kertoi keskiviikkona hankkineensa paluumuuttajan ensi kauden vahvuuteensa. Laitahyökkääjä Otto Blomqvist pelasi viime kaudella Sveitsin NLB:ssä edustaen Baselia.

Liigakokemusta Blomqvist kartutti ennen Sveitsin reissua Ervissä yhteensä 35 ottelun verran (10+12) vuosina 2017-19. EV Akatemian paidassa laituri esiintyi 24 kertaa Divarissa (19+13).

– Pääsee takaisin kotikulmille. Tuossa on paljon tuttuja pelaajia ringissä, pääsee taas pitämään hauskaa hyvien äijien kanssa. Pääsen täällä taas paremmin kehittämään itseäni ja hyvään seuraan, hyvään treeniympäristöön, Blomqvist kertoi seuran uutisessa.

Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Blomqvist oli todella tehokas. 33 otteluun kertyi kaikkiaan 73 tehopistettä.

ErVi uutisoi tiistaina, että seuran oma juniori Santtu Vuoristo, 16, on saanut 2+1-vuotisen liigasopimuksen. Aiempaa liigakokemusta ei ole, mutta Divarissa pelejä kertyi viime kaudella kaikkiaan viisi. Vuoristo tavoittelee paikkaa U19-poikien MM-joukkueessa.

– Tosi hyvät fiilikset, kun on päässyt nyt liigajoukkueen mukaan. Tuntuu, että joka päivä tulee otettua isoja askeleita omassa kehityksessä. Pitkäjänteisesti pitää nyt vaan tehdä hommia, tavoitteena on pelata joku päivä Suomi-paita päällä MM-kisat, Vuoristo sanoitti.