Viikon top 5

Viikon top 5: Salibandymaajoukkueen suurinumeroisimmat voitot jalkapallon EM-kisamaita vastaan

12.06.
2021
Viikon top 5

Belgialla oli aikoinaan aika vaikeaa Suomea vastaan. Saa nähdä miten tilanne muuttuu EM-kisojen alkusarjan päätöspelissä. Arkistokuva: IFF

Viikon top 5 on kasattu tällä kertaa hiukan pilke silmäkulmassa. Listauksessa on mukana kesän jalkapallon EM-kisoihin selvinneitä maita Suomen alkavan EM-urakan kunniaksi.

Näiden suorituksia on sitten listattu sitä mukaa kuinka paljon ne ovat onnistuneet häviämään Suomelle salibandyssa. MM-karsinnoilla on vähemmän yllättäen melko iso rooli tässä listauksessa.

5. Suomi-Itävalta 23-1 (03.02.2016 Tallinna) ja Suomi-Tanska 23-1 (26.04.2008 Hvidovre)

Suomi-Itävalta -pelissä karsittiin Riian vuoden 2016 MM-kisoihin. Itävalta iski pelin avausmaalin, mutta siihen ilonaiheet loppuivat, kertoo reportaasi Tallinnasta. Suomi-Tanska-peli vuodelta 2008 onkin sitten omalta osaltaan erikoisin listauksen otteluista. Se ei ole MM-karsintapeli tai MM-peli, vaan harjoitusottelu. Nooh, Suomi ottikin vielä samana vuonna ensimmäisen MM-kultansa Prahassa.

4. Suomi-Belgia 27-0 (03.02.2018 Tallinna)

Ennen vuoden 2018 Prahan MM-kisoja Suomen piti jälleen karsia MM-paikasta. Varsinkin jalkapallosta tunnettu Belgia jäi jalkoihin lukemin 27-0. Jami Manninen iski tehopisteet 6+2. Belgiaa ei ole nähty koskaan salibandyn arvokisoissa.

3. Suomi-Ranska 28-0 (02.02.2014 Lochow)

Ensimmäiset MM-karsinnat herättivät paljon kysymyksiä ennakkoon, jotka eivät hälvenneet pelien alettua. Ranska ei ole salibandyssa mikään iso maa, eikä se pärjännyt Suomelle lainkaan. Lopputulos 28-0 kertoo olennaisen. Myöskään Ranska ei ole koskaan pelannut salibandyn MM-kisoissa.

2. Suomi-Alankomaat 32-1 (02.02.2018 Tallinna)

Vuoden 2018 karsinnoissa Suomi kohtasi myös eksoottisen salibandymaan Hollannin toistamiseen. Peli päättyi tällä kertaa 32-1, eikä voittajasta ollut minkään sortin epäselvyyttä. Hollanti on jokseenkin meritoituneempi jalkapallossa, ja salibandyssa sillä ei ole arvokisakokemusta lainkaan.

1. Suomi-Ukraina 38-0 (31.01.2014 Lochow)

Ukraina ei ole salibandyn isoja maita, vaan on ottanut lajin omakseen yllättävänkin myöhään. Vuoden 2014 MM-karsinnoissa se sai kokea kaikkien aikojen suomalaisryöpytyksen. Tulos on Suomen kaikkien aikojen kovin voitto maajoukkuetasolla ja Jani Kukkolan 4+11 teholukema paras pistesaldo yksittäiseltä pelaajalta maaottelussa.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen