Yle satsaa sisäpalloilulajien cup-finaalien näkyvyyteen – salibandyyn final four -konsepti

Suomen Cupin ratkaisupelit näkyvät jo ensi vuonna Ylen kautta. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen Cupin ratkaisupelit näkyvät jo ensi vuonna Ylen kautta. Kuva: Juhani Järvenpää

Yle on päättänyt satsata kotimaisten sisäpalloilulajien näkyvyyteen merkittävästi. Tämän vuoksi salibandy pääsee koripallon ja lentopallon kanssa mukaan uuteen konseptiin, jossa Suomen Cupin välierät sekä finaalit näkyvät Ylen kanavilla.

Miesten ja naisten välierien sekä finaalien lähettäminen ottaa koko viikonlopun ja ensi kaudella viikonloppu on 7.-9.1. 2022. Viikonlopun aikana lajia esitellään enemmänkin Urheilustudion kautta. Pelipaikkaa peleile ei ole vielä päätetty.

– Olemme miettineet pitkään, miten voisimme tarjota suomalaisille kotimaista huippupalloilua entistä vaikuttavammin. Vastaamme tarpeeseen tapahtumallisilla viikonlopuilla, joissa on kova urheilullinen panos, mutta myös ainutlaatuista yhteisöllisyyttä, kun lajiväki kokoontuu samaan paikkaan, Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen kommentoi uutta tilannetta.

Salibandyliiton, Koripalloliiton ja Lentopalloliiton sopimus Ylen kanssa kattaa vuodet 2022-24, mutta sopimuksessa on mahdollinen optio kahdesta jatkovuodesta.

– On erittäin hienoa, että lajiliitot lähtivät innolla rakentamaan pidempää kumppanuutta. Tasa-arvoinen näkyvyys tapahtumaviikonlopuissa naisten ja miesten välillä on luonnollisesti meille tärkeää, Ylen esitysoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma kommentoi.

Salibandyliiton tiedote