Divarit

Josba sai mieluisia paluumuuttajia – Könönen palaa punapaitaan

11.07.
2021
Divarit

Loviisassa viime kaudet pelannut Tatu Könönen palaa Josbaan. Kuva: Anssi Koskinen


Josban edustusjoukkue vahvistuu neljällä uudella pelaajalla, joensuulaisseura tiedottaa.

Uusina pelaajina täpärästi Divarin pudotuspelin ulkopuolelle viime kevään päätöskierroksella jääneeseen Josbaan liittyvät Tatu Könönen, Jere Kaartinen, Ville Pesonen ja Miika Kosonen. Lisäksi joukkueen runkopelaajiin pitkään kuulunut Eetu Kuittinen on teki jatkosopimuksen.

Hyökkääjä Tatu Könönen, 30 on pelannut takavuosina Josban liigajoukkueessa. Parhaalla liigakaudellaan (2012-13) laituri summasi 13+16=29 pistettä Könönen palaa Joensuuhun Loviisan Torista. Hän on NST:n kasvatti.

– Hyvällä fiiliksellä olen palaamassa Josbaan. Oltiin ”Saken” (päävalmentaja Sakari Salmela) kanssa yhteydessä kevään mittaan ja kuulin paljon hyvää joukkueen tulevaisuuden suunnitelmista. Innolla odotan jo sarjapelejä, Könönen kommentoi seuran tiedotteessa.

Jere Kaartinen, 26 pelasi viime kauden Saksassa UHC Weissenfelsin joukkueessa. Hyökkääjän kausi loppui sielläkin harmillisesti kesken koronan takia. Kaartinen edusti aiemmin useita vuosia Josbaa Divarissa.

– Saksan reissu oli hieno kokemus, kun sai panostaa täysillä urheiluun. Sain pelata isossa roolissa Saksan menestyneimmässä joukkueessa ja valmensin myös seuran junioreita, Kaartinen kertoi.

Maalivahti Ville Pesonen, 23 on edustanut Josbaa aiemmin junioritasolla. Happeesta ja ÅIF:stä Pesoselle on kertynyt kaikkiaan 30 liigapeliä.

– Joensuuhun oli tarkoitus palata jo vuosi sitten, mutta silloin eivät siviiliasiat vielä järjestyneet, Pesonen tuumi.

Hyökkääjä Miika Kosonen palaa Joensuuhun FBC Turusta. Toissa kaudella hän pelasi liigaa ÅIF:n riveissä. Tiedotteen mukaan opiskelupaikka toi rightilta ampuvan Kososen takaisin Pohjois-Karjalaan.

Josballa on nyt kaikkiaan 24 pelaajasopimusta, kolme maalivahtia ja 21 kenttäpelaajaa.

– Nyt näyttää todella hyvältä. Kosonen tipahti kokoonpanoon vielä yllättäen. Meidän rinki 3+18 on jo riittävä, mutta koko ajan pidetään silmät ja korvat auki, päävalmentaja Sakari Salmela summasi.

Lähde: Josban tiedote

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira