Ulkomaat

Poimintoja siirtolistoilta – Divarin tehomies Indiansiin, liigan tehokkain puolustaja alasarjoihin

20.07.
2021
Ulkomaat

Riku Tuonosen ura jatkuu alasarjoissa. Kuva: Juha Käenmäki

Salibandyn kansainvälinen siirtoikkuna aukesi heinäkuun ensimmäinen päivä. Pääkallo on uutisoinut isoimmista siirroista, mutta kurkistimme nyt IFF:n sivuilta löytyvään siirtolistaan, josta löytyi muutamia suomalaisittain mielekiintoisia siirtoja.

Salibandykiertolaisena tutuksi tullut Tuomas Savukoski palaa Sveitsiin. Kesken viime kauden Divarin SB Vantaan riveihin siirtyneen Savukosken uusi seura on NLB:ssä pelaava UHC Grünenmatt.

Happeessa kahden edellisen kauden aikana yhteensä 38 liigaottelua tehoin 5+3=8 pelannut Saku Liikka suuntaa niin ikään Sveitsin divariin. Liikan osoite on Red Devils March Hofe Altendorf.

Saksan Bundesliigan Red Devils Wernigerode taas on kiinnittänyt pelaajia Suomen alemmista sarjoista. VehVe:n Markus Takkula sekä Rökäletappion kaksikko Pauli Aaltokoski ja Henry Taskinen suuntaavat tulevaksi kaudeksi Saksaan.

Vuonna 2002 syntynyt Amanda Nyberg siirtyy EräViikingeistä ruotsalaiseen Åkersberga IBF:n joukkueeseen. Nyberg on pelannut ErVin paidassa 44 liigaottelua tehoin 5+5=10.

Suomessa vapaa siirtoaika alkoi kesäkuussa. Valtaosa merkittävistä pelaajasiirroista on tiedotettu seurojen toimesta, mutta muutamia siirtolistalta löytyviä kiinnostavia nimiä ei ole julkaista.

Näistä kiinnostavin on SB Vantaassa viime kaudella tehot 21+24=45 takonut Leevi Auranen. Siirtolistan mukaan rightilta ampuva hyökkääjää siirtyy Indiansiin.

Myös SaiPan kapteenina viime kaudella toiminut Ville Alkki on vaihtamassa joukkuetta. Tehot 12+11=23 pääosin puolustajan paikalta summanneelle Alkille on kirjattu siirto niin ikään Divaria pelaavan Kooveen riveihin.

Miesten F-liigasta pudonnut ja raskaita menetyksiä kokenut Welhot sai entisestään lunta tupaan. Siirtolistalla loistaa kapteenina toimineen ja kahdesti putkeen liigan puolustajien pistepörssin voittaneen Riku Tuonosen nimi. Tuonosen uusi seura on alasarjajoukkue Kuopion Sidontaseura.

Naisten F-liigassa hopealle jääneen SB-Pron tiedotusosasto on viettänyt hiljaiseloa kauden jälkeen. Siirtolistan mukaan ErVi-kaksikko Anni Räisänen & Milla Jaatinen siirtyy nurmijärveläisten riveihin.

EDIT: Juttuun korjattu SB-Proon riveihin siirtyneen Anni Räisäsen nimi. Alunperin jutussa luki virheellisesti Heikkinen. 20.7.2021 klo 18.53.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira