MM-sankarivahti Kosonen on edelleen vailla seuraa kotikisavuonna – ”Aika näyttää miten tässä käy”

Eero Kososen uran jatko on auki. Kuva: Juhani Järvenpää

Eero Kososen uran jatko on auki. Kuva: Juhani Järvenpää

Kaksinkertainen salibandyn maailmanmestari Eero Kosonen, 34, on edelleen vailla seuraa kauden 2021-22 osalta.

Kevään jälkeen mahdolliset seurahuhut ovat hiljenneet ja pikku hiljaa on kuulunut puheita jopa lopettamisesta, vaikka Kosonen taitojensa puolesta voisi hyvinkin jatkaa uraansa.

Huhuja liikkuu suuntaan ja toiseen, joten onko urasi päättynyt, Eero Kosonen?

– No, saa aika näyttää. Ei ole sopimusta mihinkään. En osaa sanoa muuta kuin että aika näyttää, Kosonen kommentoi totutun rauhallisesti tilannettaan.

Joulukuussa 2018 Kosonen juhli Prahassa MM-kultaa Suomen ykkösvahtina ja oli samalla kaudella tärkeässä roolissa sen suhteen, että SPV saavutti SM-pronssia keväällä 2019. Innebandymagazinet arvosti Kososen vuoden 2018 parhaaksi miespelaajaksi koko maailmassa.

Kausi 2019-2020 ei ollut helppo Seinäjoella osin loukkaantumisen vuoksi. Kosonen reissasi muutenkin kaksi vuotta Seinäjoelle Helsingistä käsin. Kosonen oli yli vuosi sitten oikeastaan samanlaisessa tilanteessa, kunnes paikka löytyi Hämeenlinnan Steelersistä. Steelersin kanssa Kosonen joutui karsimaan sarjapaikastaan viime kauden päätteeksi, joten MM-kultahuumasta tultiin melko kauaksi viime kaudella.

– Minun ikäisen pelaajan kohdalla neuvottelut lähtee usein siitä, että joukkueella on selkeä tarve. Sen jälkeen katsotaan sitä tarkempaa pakettia. Ei ole itsestään selvää tässä vaiheessa, että sellaista joukkuetta on. Olen sen myös hyväksynyt, Kosonen avaa suoraan.

Suomessa Kososen liigaseuroja ovat olleet NST, Happee, SPV ja Steelers. Jossain vaiheessa on puntaroitu myös sitä, että ura jatkuisi ulkomailla. Vuodet 2015-18 Kosonen edusti Ruotsin liigan Växjö Vipersia.

– Tähän ei ole sanottavaa. Sen suhteen ei ole mitään päätöksiä, Kosonen kuittaa kysymyksen todennäköisimmästä maasta ensi kaudella.

Ehkä kiinnostavin tilanne on se, että Kosonen on ollut ja on toki edelleen tyrkyllä Suomen MM-kotikisoihin 2021, ja jos seura löytyisi niin konkari olisi aika lailla varmasti mukana. Tiettävästi kotikisoilla on ollut myös jonkin verran merkitystä siihen, että ura on jatkunut. Kisat piti kuitenkin pelata jo joulukuussa 2020.

MM-kotikisat pelataan nyt joulukuussa. Onko maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky ottanut mitään kantaa tilanteeseesi?

– No siihen en osaa kommentoida. Asiaa pitäisi kysyä Nykyltä, Kosonen sivuutti kysymyksen.

F5-näppäintä ei kannata vielä lyödä pohjaan uusien tietojen toivossa, sillä Kosonen suhtautuu peliuran jatkoon totutun rennosti.

Onko uran jatkopäätökselle jotain takarajaa?

– Ei oikeastaan. Aiemmin sanoin siitä, että jos jollain on tarvetta niin neuvottelut voi edetä nopeastikin. Tilannetta ei voi oikein ennakoida, eli ei ole mitään takarajoja. Sen ymmärtää toki tässä vaiheessa, että uran pelejä on enemmän takana kuin edessä. Aika näyttää miten tässä käy.