OLS:n vonkalejahti päätökseensä – Sieppi muuttaa Rovaniemelle, mutta pelaa F-liigaa Oulussa

Joni-Arttu Sieppi edustaa ensi kaudella OLS:aa. Kuva: Anssi Koskinen

Joni-Arttu Sieppi edustaa ensi kaudella OLS:aa. Kuva: Anssi Koskinen

Laitahyökkääjä Joni-Arttu Sieppi, 29, siirtyy ensi kaudeksi Oulun Luistinseuran F-liigajoukkueeseen yhden vuoden sopimuksella. Sieppi on edustanut neljä viimeistä kautta Seinäjoen Peliveljiä.

OLS julkisti kauden jälkeen kausarihaasteen, jonka tavoitteena oli saada ”vonkale” oululaisten haaviin, joka oli siis lopulta Sieppi. Vonkaleen nappaamisen toteutumisen ehdoksi asetettiin ennakkoon 500 myytyä kausikorttia.

– Todella ison profiilin hankinta meille. Sieppi on kuitenkin pelaaja, joka on viime kaudella päässyt näyttämään taitojaan miesten maajoukkueen leirityksellä ja on osoittanut kuuluvansa koko F-Liigan vaarallisimpiin maalintekijöihin jo useamman kauden ajan, OLS:n lajivastaava Jani Lipsanen kommentoi tiedotteessa.

Siepin hankinta ei ollut aivan mutkaton prosessi.

– ”Jonska” kulkee Oulussa reissupelaajana Rovaniemeltä ja se ei ole ihan helpoin mahdollinen yhtälö. Ei seuralle, joukkueelle, pelaajalle kuin pelaajan lähipiirillekään. Meidän piti ensinnäkin onnistua rakentamaan tästä sellainen kuvio, että kaikki osapuolet pystyvät tähän sitoutumaan sataprosenttisesti.

– Tässä yhtälössä ei voi korostaa kausarihaasteen merkitystä. Alkuun 500 kausarin haaste tuntui todella kovalta ja aivan ei siihen nyt päästy, mutta toisaalta kun tavoite oli noin korkealla, saimme tästä ison selkänojan siirrolle, vaikka vähän jäätiinkin siitä, Lipsanen kertoi.

Sieppi on ollut viime vuosina liigan kärkitason pistenikkareita ja hyökkääjä on nähty myös maajoukkueympyröissä. Liigapelejä on kertynyt ensimmäisessä liigaseurassa OLS:ssa ja SPV:ssä yhteensä 211 (188+105).

Rovaniemeltä liigauralle ponnistanut Sieppi palaa kotikonnuilleen ja avasi taustoja ratkaisulleen.

– Lipsanen sai puhuttua ympäri ja tietysti ajatus siitä, että pääsee vielä jyräämään Oulussa, jossa pääsarjaura sai alkunsa kiehtoo kovasti.

– Saatiin valmennuksen ja seurajohdon kanssa sovittua järkevä toimintamalli reissupelaajan arkeen, joten en mie sitä huonona asiana näe. Palo pelaamiseen on edelleen kova, ja luotan, että se kantaa hedelmää myös tulevalla kaudella. Oulussa on muutenki totuttu reissaamaan, niin tämähän menee samaan laariin. Eritoten odotan kaikkien aikojen huoltajan, eli Jussin kalajuttuja, ku niitä on täsä muutaman vuoden aikana jätetty pankkiin koko tulevan kauden ajaksi, Sieppi velmuili tiedotteessa.

OLS:n ryhmä melkein kasassa

OLS kertoi samassa tiedotteessa, että se on tehnyt vuoden jatkosopimuksen Mika Hirsikorven kanssa. Samassa tiedoteessa kerrotiin, että neuvottelut jatkuvat Juho Sorrin kanssa, joka on ollut joukkueen mukana koko kesän. Kalle Keskitalo ei tule jatkamaan OLS:ssa ensi kaudella.

– Niemelän Petrin ja Niko Holapan kanssa käydään vielä neuvotteluita. Molemmat ovat harjoitelleet joukkueen mukana. Lisäksi ringissä on yksi hieman yllättäen opiskeluiden myötä Ouluun muuttanut liigapelaaja, Lipsanen sanoitti tilannetta.