SPV julkaisi nuorentuneen liigajoukkueensa – Kasper Tähkä tulee Joensuusta

Seinäjoen Peliveljet julkisti F-liigajoukkueensa lauantaina Seinäjoen Ideaparkissa. Kuva: SPV
SPV lähtee alkavaan F-liigakauteen entisestään nuorentuneella joukkueella. Lähtijöiden tilalle on nostettu pelaajia omista junioreista. Ainoa kokonaan ulkopuolelta tuleva pelaaja on Joensuun Josbasta siirtyvä Kasper Tähkä.

– Kasper Tähkä tuo porukkaamme väriä, jolle SPV:ssä on myös aina ollut tilaa, päävalmentaja Tommy Koponen sanoo seuran tiedotteessa.

Lajilegenda Janne Tähkän 21-vuotiaalle pojalle kausi tulee olemaan ensimmäinen liigatasolla. Myös isä edusti aikanaan seinäjokisia liigassa: hän pelasi kaudella 2005-06 SPV:ssä 12 ottelua ja iski niissä neljä maalia.

Päävalmentaja Koponen kuvailee seuran tiedotteessa, että kasassa on urheilullinen ja entistä paikallisempi ryhmä.

– Se tuo tiettyjä etuja etenkin mentaalipuolella, ja kun olemme aina SPV:ssä pyrkineet vaalimaan myös sitoutumista sekä urheilullisesti valveutunutta lähtökohtaa, nyt meillä on varsin kiinnostava sekoitus kasassa, hän tuumii.

– Hieman yllättäenkin ryhmämme on lopulta entistäkin leveämpi, kun kokeneista miehistä löytyi vielä halua sitoutua ja samalla uusia nuoria nousee yhä laajemmin pelaavaan kokoonpanoon.

Pelimatkat uusiutuvalla polttoaineella

SPV julkisti joukkueensa lauantaina Seinäjoen Ideaparkissa. Tilaisuuden yhteydessä SPV kertoi myös tehneensä yhteistyösopimuksen, jonka myötä se ajaa seuraavat vuodet pelimatkansa uusiutuvalla polttoaineella – seuran mukaan tiettävästi ensimmäisenä suomalaisena urheilujoukkueena. Uusiutuva diesel vähentää kasvihuonepäästöjä yli 90 prosenttia verrattuna fossiiliseen dieseliin.

Samassa yhteydessä SPV esitteli tätä varten seuran väreihin kustomoidun bussin, jolla joukkue liikkuu kaikki pelimatkansa.

– Tämä sopimus on meiltä konkreettinen osoitus myös kentän ulkopuolella siitä, että urheilukaan ei ole muusta yhteiskunnasta irrallinen saarreke, vaan voimme sen kautta luontevasti kantaa vastuuta elinympäristöstämmekin, Tommy Koponen sanoi tiedotteessa.

SPV:n joukkue 2021-22 

Hyökkääjät:
Autio Janne
Hankkio Jari
Haukkala Konsta
Jyrkiäinen Matti
Karjanlahti Eero
Keskinen Juuso
Koski Sami
Kuusela Ville
Lakso Teemu
Myllymäki Henri
Pelto-Arvo Jukka-Pekka
Repo Juho
Tammiranta Aaro
Tähkä Kasper

Puolustajat:
Haapaniemi Eero
Hakonen Petri
Heikkilä Jeri
Honkonen Arttu
Latvala Miika
Lintula Matias
Lokasaari Aapo
Mustonen Tuomas
Urmas Henri
Uusi-Laitila Santeri

Maalivahdit:
Hasu Rasmus
Kronqvist Anton
Haapala Otto

Valmennus:
Koponen Tommy
Isomäki Jori
Pietilä Anssi

Fysiikkavalmennus:
Marko Sorvisto

Taustat:
Joukkueenjohtaja: Liljeqvist Juha
Huoltopäällikkö: Pihlaja Vesa
Urheiluhieroja: Hietanen Kristiina
Tiedottaja & mediatuottaja: Kivistö Sini
Lääkäri: Pakkala Sami
Otteluvastaava: Kangasluoma Tuulikki