Suomen ylivoima iskussa – Latvia putosi kyydistä toisessa erässä

Matti Minkkinen ja Oliver Sillanpää olivat iskussa Latviaa vastaan. Kuva: Martin Flousek/IFF

Matti Minkkinen ja Oliver Sillanpää olivat iskussa Latviaa vastaan. Kuva: Martin Flousek/IFF

Suomen alle 19-vuotiaat pojat jatkoivat voitokkaita otteita MM-areenoilla. Latvia kaatui jäähyjen sävyttämän ottelun päätteeksi selkein 14–4-lukemin.

Edellispäivänä Slovakian 14–10 voittanut Latvia tuli otteluun raikkaalla jalalla ja sai muutaman puolittaisen maalipaikan ensiminuuteilla. Suomi kuitenkin nappasi johdon ajassa 2.40 puolustaja Joel Lahtisen toimesta. Suomi kierrätti kulmavaparissa pallon pohjan kautta kolmella syötöllä keskustaan, josta Lahtinen sivalsi turnauksen ensimmäisen. Kolme minuuttia myöhemmin Oskari Tenho viimeisteli 2–0-maalin kaksi sekuntia ylivoimapelin päättymisen jälkeen.

Avauserän puolivälissä Latvia pääsi ylivoimalle ja onnistui kaventamaan siirretyn rangaistuksen aikana 6vs4-pelissä. Ensimmäinen kaksikymppinen päättyi 2–1-lukemiin. Suomi oli aavistuksen edellä, mutta Latvia puolusti tiiviisti ja pysyi hyvin kyydissä.

Toisessa erässä Suomi lisäsi kaasua ja pudotti Latvian kyydistä. Tuomarilinja oli avauspeliä tarkempi. Latvia sai erässä kolme jäähyä, joista Suomi hyödynsi jokaisen, vieläpä saman pelaajan toimesta. Ylivoimaviisikon keskellä pelannut Oliver Sillanpää maalasi kolmesti lähietäisyydeltä. Alpo Laitila taas osui kahteen otteeseen toisessa erässä. Classic-hyökkääjä maalasi tarkoilla rannelaukauksilla. Erän viimeisillä minuuteilla Tatu Havula ja Samuli Junnila veivät Suomen 9–3-johtoon turnauksen ensimmäisillään.

Kolmas erä olikin lähinnä numeroiden kaunistelua. Latvia pyrki horjuttamaan Suomea fyysisellä pelillä, mutta sai raastamisesta palkinnoksi neljä kahden minuutin jäähyä. Suomi rokotti ylivoimalla kolme kertaa.

Päätöserän Suomi voitti lopulta lukemin 5–1 ja koko ottelun 14–4. Suomen tehomiehinä kunnostautuivat hattutempun viimeistelleen Sillanpään (3+1) kuuden pisteen iltapäivän herkutellut Matti Minkkinen (2+4). Minkkisen tavoin kahdesti osuivat puolustaja Joel Lahtinen (2+0), Tatu Havula (2+0) sekä Alpo Laitila (2+0).

Kaiken kaikkiaan Suomi naulasi kuusi maalia ylivoimapelissä Latvian otettua peräti kymmenen kahden minuutin jäähyä. Yleisesti ottaen peli oli hyvin Suomen kontrollissa. Valkopaidat pysyivät pallossa ja malttoivat jauhaa Latvian viisikot rikki.

Suomen kisat jatkuvat heti huomenna. Kello 10:30 Suomen aikaa alkavassa aamupelissä vastuun asettuu Slovakia.

Ottelun tilastot