Suomi ja Ruotsi kohtasivat pitkästä aikaa – länsinaapuri jäi maailmanmestareiden jalkoihin

Suomi ja Ruotsi kohtasivat torstaina Eerikkilässä. Kuva: salibandy.fi

Suomen miesten salibandymaajoukkue otti maukkaan voiton, kun se pääsi pitkästä aikaa tositoimiin ja löi Eerikkilän urheiluopistolla pelatussa maaottelussa Ruotsin 8-3. Molempien edellinen ottelu oli marraskuulta 2019, jolloin maat kohtasivat Vantaalla.

Uuden valmennuskaksikkonsa Thomas Brottmanin ja Niklas Nordénin johdolla Suomessa leireilevä Ruotsi tuli peliin aggressiivisesti ja jopa hallitsi alkua, mutta maalit teki tällä kertaa Suomi. Justus Kainulainen iski pallon kahdesti ja Oskari Heikkilä kerran vastustajan verkkoon.

Ruotsin kavennus toisen erän alkuun ei kovalla asenteella puolustaneita suomalaisia häkellyttänyt vaan Suomen päästyä pelaamaan ylivoimalla Sami Johansson, Tatu Väänänen ja Mikko Leikkanen käväisivät penkiltä rakentamassa Johanssonin viimeistelemän 4–1-maalin. Ruotsin peli tuntui ottelun vanhetessa hiipuvan eikä Suomen maalissa miesten maajoukkueen ensimmäisenä 2000-luvulla syntyneenä varmoin ottein debytoinut Oskari Fälden joutunut venymään kovinkaan moneen isoon torjuntaan. Päätöserässä Suomi johti komeimmillaan jopa 7-1 ja 8-2 ennen Ruotsin lopun kavennusta.

– Eka peli ja molemmilla oli samantyyppinen lähtö eli ei saatu peliä ihan toimimaan kun asennetta ja adrenaliinia riitti, Samu Kuitunen Suomen valmennuksesta näki.

– Halu ja tahtotila olivat meillä niin hyvät, että niillä pystyttiin kääntämään pienet asiat eduksemme ja numerot olivat näinkin selvät vaikka peli oli tasainen. Nyt pitää vain parantaa peliä tästä sujuvammaksi ja joissain kohdin jopa yksinkertaistaa sitä. Tyytyväinen täytyy olla, kun oli ensimmäinen peli pitkästä aikaa ja pystyttiin voittamaan. Tämä on samalla kuitenkin vähän jopa psykologista sodankäyntiä, jossa pyritään ihon alle ja taistellaan kaikki kamppailutilanteet loppuun asti. Siinä onnistuttiin, Kuitunen myhäili.

Kuvia ottelusta

Miesten maaottelu

Suomi–Ruotsi 8-3 (3-0, 2-1, 3-2)

1. erä: 9.42 Justus Kainulainen 1-0, 11.58 Oskari Heikkilä (Otto Lehkosuo) 2-0, 15.27 Justus Kainulainen 3-0.
2. erä: 21.53 Markus Jonsson (Linus Nordgren) 3-1 sr, 28.48 Sami Johansson (Eemeli Salin) 4-1 yv, 31.48 Justus Kainulainen 5-1.
3. 46.04 Rasmus Kainulainen (Justus Kainulainen) 6-1, 49.56 Krister Savonen (Miko Kailiala) 7-1, 51.04 Jesper Sankell (Jonathan Nilsson) 7-2, 56.30 Heikkilä (Mikko Laakso) 8-2, 58.37 Rasmus Andersson (Emil Johansson) 8-3.

Ruotsi voitti ottelun päätteeksi lauotun rangaistuslaukauskilpailun.