Maajoukkueet

Suomi lämpesi nihkeän avauserän jälkeen – lohkovoitto sinetöityi selkeällä voitolla Slovakiasta

27.08.
2021
Maajoukkueet

Suomi paukutteli toistamiseen kaksinumeroiset. Kuva: Martin Flousek/IFF

Suomen U19-pojat sinetöi lohkovoittonsa kaatamalla Slovakian alkulohkon päätöspelissä nihkeän avauserän jälkeen lopulta selkein 13–4-lukemin.

Suomen valmennusjohto sekoitti kenttiä alkulohkon päätöspeliin, mikä näkyi aluksi nihkeytenä. Suomi siirtyi johtoon reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen Tatu Havulan maalilla. Suomen 2–0-johtomaalin viimeisteli pakin paikalta maalille noussut Eero Kuutsa kulmavaparikuvion päätteeksi.

Suomi pelasi aktiivista pallotonta peliä, mutta korkea karvaus ei toiminut toivotulla tavalla. Slovakian kaksi ensimmäistä maalia syntyivät juuri paineenpurun seurauksena. Suomi meni 3–2-johtoon ajassa 17.03 Jere Koistisen lauottua pallon verkon perukoille Oskari Tenhon poikittaissyötöstä. Sitkeä Slovakia tuli vielä tasoihin Michal Bujnan matalan laukauksen liruttua Suomen maalia vartioineen Aki Karjalaisen jalan alta niukasti maaliviivan yli.

Toisessa erässä Suomi pelasi huolellisemmin, niin pallolla kuin pallottomana. Slovakian vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin ja Karjalainen piti maalinsa puhtaana viidellä torjunnalla. Toisessa päässä Suomi osui kolmesti nopeista hyökkäyksistä. Ensin Niilo Helin vei Suomen 4–3-johtoon Havulan näyttävän esityön jälkeen. Matti Minkkinen kasvatti johtoa turnauksen viidennellä osumallaan ja Alpo Laitila viimeisteli Minkkisen passista Suomen 6–3-taukojohdon.

Kolmannessa erässä Suomen maalihanat aukesivat todenteolla ja taululle ladottiin seitsemän osumaa. Valtaosa syntyi nopeiden hyökkäysten päätteeksi pelatuista avopaikoista. Nousujohteisen ottelun voittolukemat kirjattiin 13–4.

Suomen tehokkaimpina kunnostautui neljän pisteen aamupäivää viettänyt ja Suomen parhaana palkittu Jere Koistinen (3+1). Kolme pistettä nautiskelivat kovaa pistetehtailuaan jatkanut Matti Minkkinen (2+1), Tatu Havula (1+2) sekä Waltteri Vestarinen (1+2).

Ottelun tilastot

A-lohkon puhtaalla pelillä voittaneen Suomen välierävastustaja selviää illalla. Ruotsi ja Sveitsi pelaavat klo 19.15 Suomen aikaa alkavassa ottelussa B-lohkon voitosta. Suomi saa huomenna vastaansa ottelun häviäjän.

Myös Suomen välieräottelun ajankohta on vielä auki. Mikäli Tšekki voittaa omassa päätöspelissään Latvian, pelaa isäntämaa lauantain ensimmäisessä klo 15.30 Suomen aikaa alkavassa välierässä. Tässä tapauksessa Suomen välieräottelu alkaa klo 18.30. Jos Latvia yllättää Tšekin, Suomi pelaa aiemmassa välierässä.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira