Liigat

Ahola selvisi törmäyksestään ilman lisärangaistuksia – ”Ei katsota syyllistyneen raakaan rikkomukseen”

23.09.
2021
Liigat

Juuso Ahola selvisi ulosajostaan ilman pelikieltoa. Kuva: Kari Saha/urheilusuomi.com

Viime viikonlopun Karhut-EräViikingit-pelin kolmannen erän tilanne, jossa kotijoukkueen Juuso Ahola törmäsi EräViikingit-vahti Nemo Sipilään on nyt käsitelty kurinpidossa. Ahola lensi ottelussa suihkuun, mutta kolmihenkinen kurinpitodelegaatio ei langettanut nuorelle hyökkääjälle lisärangaistuksia.

Sipilä sai tilanteessa pahan iskun päähän ja menetti noustuaan tajuntansa. Maalivahti virkosi tilanteen jälkeen ambulanssissa saatuaan lisähappea ensihoitohenkilöiltä. Lopulta Sipilä pääsi matkustamaan joukkueensa kanssa takaisin pääkaupunkiseudulle.

Kurinpitodelegaation päätöksen perustelu

Kovavauhtisen puolittaisen läpiajon päätteeksi Aholan vasen jalka osuu Sipilän päähän ja hän lyö mailallaan Sipilän pään/kaulan alueelle. Ahola ei pysty tilanteessa välttämään kontaktia tilanteen kovavauhtisuudesta, ja osin myös Sipilän torjuntatyöskentelystä sekä vastustajan horjutusyrityksestä johtuen.

Aholan toiminta tilanteessa on moitittavaa ja varomatonta sekä maalivahtiin törmäämisen että mailankäytön osalta, ollen silti pelinomaista. Hänen liikkeensä suuntautuu maalivahdin alueen ohi ja hän pyrkii väistämään maalivahtia, vaikkei siinä lopulta onnistukaan. Ahola pyrkii myös pelaamaan palloa mailallaan, mutta osuu vain maalivahtiin.

Kontakti on pääasiallisesti seurausta Aholan toiminnasta tilanteessa ja hän syyllistyy pelisääntöjen tarkoittamaan vaaralliseen fyysiseen peliin ja vaaralliseen peliin mailalla.

Aholan ei katsota syyllistyneen raakaan rikkomukseen. Tilanteesta ei määrätä lisärangaistuksia.

Video tilanteesta:

Kurinpitopäätöksiin

Aholan ja Sipilän törmäyksestä on kerrottu näissä artikkeleissa:
F-liigan toimitusjohtaja Ylelle: ”Urheilijoiden terveydestä täytyy pystyä huolehtimaan”
SK: ErVi-vahti kiidätettiin sairaalaan törmäyksen jälkeen – Karhut-hyökkääjää uhkaa pelikielto
Pääkirjoitus: Salibandyssa turvallisuuskysymyksistä on tehty turhaan mielipideasioita

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen