Liigat

F-liigan toimitusjohtaja Ylelle: ”Urheilijoiden terveydestä täytyy pystyä huolehtimaan”

21.09.
2021
Liigat

Karhut-EräViikingit keskeytyi ikävällä tavalla. Kuvituskuva: Kari Saha/urheilusuomi.com

Sunnuntain F-liigan kierroksella sattui ikävä tapaturma, kun EräViikinkien maalivahti Nemo Sipilä loukkaantui törmäyksessä Juuso Aholan kanssa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa ja tapauksesta voi lukea lisää täältä.

Satakunnan Kansa herätteli myös kysymyksiä salibandyn liigaotteluiden turvallisuuskysymyksistä, sillä katsomosta löytyi paikan päältä lääkäri, mutta sattumalta. Sipilä menetti tällin seurauksena tajuntansa ja hänet kiidätettiin sairaalaan. Ambulanssissa annetun lisähapen myötä maalivahti lopulta virkosi.

Yle selvitti asiaa alkuviikosta ja sen tiistaiaamun uutisen perusteella F-liigassa ei ole pakko olla lääkäriä paikalla peleissä, vaan ensiapukurssin käyneen henkilön läsnäolo riittää. Karhujen puheejohtaja Ville Pietilä kertoi jutussa, että Porissa otteluiden järjestysmiehet ovat ensiapukurssin käyneitä.

Liigapomo Kimmo Nurmisen kommenttien perusteella asiasta ei ole mitään yhtenäistä linjausta.

– Aika monella seuralla on yhteistyötä paikallisten lääkärikeskusten kanssa. Voi olla, että tämä yhteistyö seuroissa saa uuden näkökulman tällaisen ikävän tapauksen jälkeen, F-liigan toimitusjohtaja Nurminen kommentoi Ylelle.

Pietilä kaipasi omalta osaltaan selkeitä yhteisiä sääntöjä vastaavien tapahtumien varalle.

– Miten valvotaan, että nämä hoidetaan jokaisessa paikassa samalla tavalla? Vastaava onnettomuus voi tapahtua missä tahansa. Silloin asia pitää hoidaa mahdollisimman nopeasti, ettei tule viiveitä tai pitkiä vasteaikoja, Pietilä sanoitti.

Pietilä kertoi vielä, että Karhujen kannalta tilanne on hyvä sillä pelastuslaitos on verrattaen lähellä kotihallia. Nurminen kommentoi jutussa, että turvallisuuskysymyksistä tullaan keskustelemaan muiden liigaseurojen kanssa.

– Urheilijoiden terveydestä täytyy pystyä huolehtimaan ja siinä olosuhteet ovat isossa roolissa. F-liigassa vauhti on noussut urheilullisuuden myötä todella merkittävästi, ja se on yksi asia, mikä meidän on turvallisuuden suhteen huomioitava esimerkiksi riittävillä turvaetäisyyksillä seinästä kaukalonlaidan ulkopuolella.

– F-liiga on toiminut tähänkin mennessä seurojen kanssa yhteistyössä yhdessä asioita linjaten. Keskustelemme varmasti siitä, pitäisikö meidän tehdä vielä enemmän kuin tähän asti olemme tehneet, Nurminen vakuutti Ylelle.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen