Liigat

Hankkion hirmuvire takasi SPV:n yllätyksen – Super Cupin voitot Seinäjoelle ja Porvooseen

11.09.
2021
Liigat

SPV pääsi pokaalinnostohommiin. Kuva: Salibandy.fi

Salibandyn viime kauden Suomen mestarit ja Suomen cupin voittajat kohtasivat kauden avanneessa Super Cupissa Mikkelissä lauantaina. Voittajiksi pelasivat naisissa PSS ja miehissä SPV.

Naisten ottelussa viime kauden Suomen cupin voittaja FBC Loisto aloitti terävästi, kun Tessa-Veera Pietilä ja Siiri Oksanen veivät turkulaiset 2-0-johtoon alle viidessä minuutissa. Toisessa erässä hallitseva Suomen mestari PSS käänsi pelin tylysti: toinen päättyi porvoolaisille 3-0 Celine Stettlerin, Fanny Holmbergin ja Ella Sundströmin osumilla.

Sundström sinetöi loppulukemat 4-2 tyhjään maaliin pari minuuttia ennen loppua.

Naisten ottelun tilastot

Vuosi sitten Super Cupin yhdellä maalilla hävinnyt PSS sai nyt juhlia. Kuva: Salibandy.fi

Hankkio-show käynnistyi

Miesten ottelun alku kulki tutuin sävelin, kun Tampereen Classic otti hallinnan. Janne Lamminen, Mikko Leikkanen ja Alpo Laitila iskivät Classicin vartissa jo 3-0-johtoon, kunnes Mikkelin Saimaa Stadiumilla alkoi Jari Hankkio -show. Hankkio iski SPV:lle kaikkiaan neljä maalia, joista kaksi ylivoimalla.

Classic käväisi kolmannen erän alussa 4-2-johdossa Sami Johanssonin maalilla, mutta sitten Hankkio osui taas. Miika Latvala tasoitti ottelun kolmannen erän puolivälissä 4-4:ään.
Voitto-osuman laukoi Hankkio ylivoimalla ottelun 54. minuutilla. Sen syötti Tuomas Mustonen, jonka illan saldo oli muhkea 0+4.

SPV on tunnettu erinomaisena latautujana varsinkin yksittäisiin otteluihin, ja se paistoi pohjalaisten otteista myös lauantaina Mikkelissä. Yllättäjä SPV sai pokaalin kotiinviemisiksi.
Ilmoitettu yleisömäärä Saimaa Stadiumilla oli naisten ottelussa 90 ja miesten ottelussa 301.

Miesten ottelun tilastot

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola