Heikko avauserä koitui Suomen kohtaloksi Vantaalla – Ruotsi voitti 4-3

Suomi ja Ruotsi väänsivät tasaväkisesti Vantaalla. Kuva: Anssi Koskinen

Suomi ja Ruotsi ottivat toisistaan mittaa salibandyn merkeissä lauantaina Vantaan Energia Areenassa. Ruotsi kaatoi Suomen 4-3.

Suomelta ottelun avauserä oli suorastaan harvinaisen heikko. Avausmaalin iski Albin Sjögren ajassa 5.29 Ruotsin sahattua Suomen puolustusta keskialueella. Lisää oli tulossa, sillä Ruotsi pääsi ylivoimalle pari minuuttia myöhemmin ja Emil Johansson laukoi tarkalla kudilla länsinaapurin toisen maalin.

Erän viimeisellä vitosella Suomi pelasi heikosti pallon kanssa keskialueella, jonka seurauksena Rasmus Enström pääsi paikkaan, josta kokenut taituri ei epäonnistunut. Avauserän tulos oli 3-0 Ruotsille, ja Suomi oli täysin vastaantulija. Sinivalkoisten paikat olivat vähissä ja Ruotsi hallitsi pelin rytmiä pallollisen pelin kautta.

Toisessa erän alussa Suomi kesti alivoiman ja sai heti perään paikan iskeä rankkarista, kun Ruotsin pelaaja esti läpiajon kädellään. Peter Kotilainen ei näyttävistä vispauksista huolimatta onnistunut maalinteossa. 26.03 ehdittiin pelata, kunnes Sami Johanssonin loistolaukaus löysi verkkoon Lauri Kapasen syötöstä, ja Suomen avausmaali syntyi.

Pari minuuttia myöhemmin Ruotsi iski Suomen nukkuessa kulmavaparissa. Sjögren pääsi laittamaan pallon tyhjiin. Se ei jäänyt kuitenkin erän viimeiseksi maaliksi, sillä Justus Kainulaisen ”toimitus” maalin eteen kimposi verkkoon ajassa 37.40 ja peli oli 4-2 ruotsalaisille. Suomi paransi pallollista peliään avauserästä ja varsinkin hyökkäyspeliään. Se nosti hiukan prässiään, ja pääsi paremmin ylimmälle hyökkäyskolmannekselle pallon kanssa.

Erän puolivälissä tehtiin myös kokoonpanomuutoksia, kun Mikko Hautaniemi, Juha Kivilehto ja Oskari Heikkilä pääsivät mukaan pelin sykkeeseen. Lauri Kapanen ja Aaro Astala eivät sittemmin käyneet kentällä. Uudelleen asetellut viisikot toimivat hyvin erän toisella kympillä.

Kolmoserän ainoan maalin niittasi Suomi. Mikko Hautaniemi pääsi iskemään pallon reppuun Tatu Väänäsen pelin toisesta maalisyötöstä. Kolmas erä jatkui pitkään tasaisena, ja parhaat saumat Suomelle tulivat erän lopun ylivoimalla, josta ei kuitenkaan syntynyt maaleja. Lopussa Suomi haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta sekään ei tuonut tulosta.

Lopulta Suomi pelasi varsinkin jälkimmäisen puoliskon ottelusta varsin mallikkaasti, mutta heikko alku kostautui. Kokonaisuudessaan ottelu oli hyvin tasainen. Ruotsi oli selkeästi paremmin mukana pelissä kuin elokuun maaotteluissa, joista Suomi otti kaksi selkeää voittoa.