Liigat

Kaleva: Valte Karvosta ei nähdä kaukalossa ylirasitustilan vuoksi – ”Oli oksentelua ja huimausta”

13.09.
2021
Liigat

Valte Karvonen kärsii ylirasitustilasta. Kuva: Ari Arola

Oulusta ponnistava sanomalehti Kaleva kertoi viime viikolla, että OLS-hyökkääjä Valte Karvonen, 23, on toistaiseksi ulkona kaukalosta ylirasitustilan vuoksi.

Karvoselle ylirasitustila iski vasten kasvoja toukokuun maajoukkueleirillä.

– Ensin oli normaalia kovempaa väsymystä ja uupumusta, joita en aluksi tunnistanut. Myöhemmin toukokuun toisella viikolla kuntosalilla nousi jo yksinkertaisesti seinä vastaan. Oireet olivat aika rajuja, oli oksentelua ja huimausta. Sen jälkeen jouduin pakkohuilille, jolla olen edelleen.

– Käytännössä en ole kyennyt harjoittelemaan kevään jälkeen ollenkaan. Kävelylenkit ovat olleet raskainta, mitä olen tehnyt, Karvonen avasi lehdlle.

Karvonen pelasi vahvan kauden 2020-21, mikä laittoi hyökkääjän myös harjoittelemaan entistä kovemmalla innolla. Lopputulos ei ollut kuitenkaan toivottu. Kalevan artikkelin mukaan Karvosen paluusta ei ole mitään varmuutta, mutta kauden avauskierroksella miestä ei nähdä Steelersiä vastaan.

– Suoraan sanottuna viime kesä oli tähänastisen elämäni raskain. Olen tottunut treenaamaan ja touhuamaan, mutta nyt en jaksanut tehdä yhtään mitään.

– Olen yrittänyt pysyä positiivisena, etten hiekoittaisi parantumistani. On silti pakko myöntää, että välillä se on todella vaikeaa, Karvonen kertoi tunnoistaan lehdelle.

Karvosen oireet olivat tutun kuuloisia samanlaisiin tapauksiin nähden.

– Aluksi oli uniongelmia, jotka ovat ylirasitustilassa ilmeisesti todella yleisiä. Lisäksi ruokahalu katosi ja koin tappavalta tuntunutta väsymystä. Aivan pienet asiat saattoivat tuntua ylivoimaisilta tehtäviksi. Myös sykkeen kanssa oli ongelmia, se nousi jo portaita kävellessä kuin olisin juoksemassa, Karvonen valaisi.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen