Oona Kauppi tasoitti Ruotsia vastaan neljä sekuntia ennen loppua – Suomelle voitto rankkarikisassa

Kuva: Claudio Schwarz / Swiss Unihockey

Suomen naiset päättivät Sveitsin neljän maan turnauksen 8–7-voittoon Ruotsista rangaistuslaukauksilla ja ykköstilaan. Suomi nousi päätöspelissään lopussa kahden maalin takaa tasoihin ilman maalivahtia.

Suomi nousi toisessa erässä tappiolta 5–3-johtoon mutta hukkasi etumatkansa päätösjaksolla virheisiin, ja vielä puolitoista minuuttia ennen peliajan loppua Ruotsi johti 7-5. Tiltu Siltanen juoksi maaliltaan penkille, ja kuudella viittä vastaan My Kippilä linkosi keskiviivalta kavennuksen kierteisellä pallolla. Ensimmäiset ruotsalaiset ehtivät jo tuulettaa vaihtopenkillä voittoa, kun vain neljä sekuntia ennen loppusummeria Oona Kauppi pommitti Veera Kaupin poikkisyötöstä tasoituksen maalivahdin kautta.

Jatkoajalla rakensi etenkin Suomi isoja paikkoja, mutta neljä sekuntia ennen sen loppua Ruotsille vihellettiin rangaistuslaukaus kaaripallon kopsahdettua Veera Kaupin päähän. Tiltu Siltanen torjui kuitenkin kädellään Ellen Rasmussenin laukauksen.

Kolmin laukojin käytävä rangaistuslaukauskisa päättyi jo kahdella kierroksella Suomen voitontanssiin, kun ensin Veera Kauppi ja sitten Sara Piispa olivat käyneet laittamassa pallon maaliin ja Tiltu Siltanen peitti sekä Ellen Rasmussenin että Moa Gustafssonin yritykset.

Suomi oli viimeksi voittanut Ruotsin syyskuussa 2015 Vantaalla. Sen jälkeen listalle oli tummunut 18 perättäistä tappiota.

Ruotsi–Suomi 7-8 rl. (2-2, 1-3, 4-2, 0-0, 0-1)

1. erä: 3.02 Ellen Bäckstedt 1-0, 5.07 Oona Kauppi (Veera Kauppi) 1-1 yv, 12.50 Ellen Rasmussen (Bäckstedt) 2-1, 18.07 Veera Kauppi (Jenna Saario) 2-2 yv.
2. erä: 24.16 Wilma Johansson (Klara Molin) 3-2, 28.26 Veera Kauppi (Oona Kauppi) 3-3, 33.21 Jenna Saario (Silja Eskelinen) 3-4, 38.09 Hanna Niemelä 3-5.
3. erä: 41.14 Bäckstedt (Moa Gustafsson) 4-5, 45.26 Julia Persson Sidklev (Ellen Rasmussen) 5-5, 50.22 Emelie Wibron (Sofia Joelsson) 6-5, 57.03 Wibron 7-5, 58.26 My Kippilä (Oona Kauppi) 7-6 im, 59.56 Oona Kauppi (Veera Kauppi) 7-7 im.
Jatkoaika: Maaliton.

Rangaistuslaukauskisa: Veera Kauppi S (+) Ellen Rasmussen R (-) Sara Piispa S (+) Moa Gustafsson R (-)