Liigat

Pääkalloennakko: Naisten F-liigan mestaruustaistoon on tyrkyllä pitkästä aikaa uusi joukkue – NLB:ssa yksi uhkaa jäädä kelkasta

17.09.
2021
Liigat

PSS puolustaa historiansa ensimmäistä naisten mestaruutta. FBC Loisto näytti yllätysvalmiutensa jo viime kaudella. Kuva: Salibandy.fi

Naisten F-liiga alkaa lauantaina 18.9. Pääkallo.fi käy sarjan alkuasetelmat läpi laajassa ennakkokatsauksessa.

Avauskierrokset:

NLA
18.09.2021 15:00 Kupittaan ph FBC Loisto – TPS
18.09.2021 17:00 Arkadia Halli SB-Pro – PSS
18.09.2021 17:00 Kastelli SSRA – Classic
18.09.2021 17:00 Kauppi Sports Center Koovee – EräViikingit

NLB
18.09.2021 13:30 Jyväskylän monitoimitalo O2-Jyväskylä – Welhot
18.09.2021 17:00 Tähtihalli Uusikaarlepyy Blue Fox – ÅIF
18.09.2021 17:00 Pirkkalan vapaa-aikakeskus Pirkat – SaiPa
18.09.2021 18:30 Stars Arena Helsinki United – Steelers

F-liigan naisten sarjassa pelaa 16 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen tasolohkoon (NLA ja NLB). Molemmissa pelaa kahdeksan joukkuetta. Runkosarjassa pelataan kolminkertainen sarja eli jokainen joukkueen pelaa 21 ottelua.

Playoffs-karsinnassa A-lohkon 7. ja 8. sijoittuneet joukkueet karsivat B-lohkon 1. ja 2. sijoittuneiden joukkueiden kanssa kahdesta viimeisestä paikasta playoffseihin sekä paikasta A-lohkoon kaudeksi 2022-23.

Lisää sarjajärjestelmästä F-liigan sivuilta.

Seuraavaksi käydään läpi lohkojen ennakkoasetelmat ja -rankingit joukkue joukkueelta, ensin A-lohko (NLA) ja sitten B.

NLA

1. PSS, Porvoo

Viime kevät päätti Porvoossa pitkän odotetun jahdin, kun finaalisarja SB-Prota vastaan päättyi mestaruusjuhliin. Kesän aikana PSS on vain entisestään vahvistunut. Se sai pidettyä runkonsa koossa, ja päälle se huippupuolustaja Inka Lampisen sekä O2-Jyväskylästä kokeneen liigapelaajan Rina Rautalan. Jelena Zurbriggen tuo Porvooseen lisää sveitsiläisväriä joukkueessa jatkavan Celine Stettlerin rinnalle. Kun päävalmentajana jatkaa monta vuotta PSS:ssa nousujohteista ja hyvää työtä tehnyt Jukka Kouvalainen, PSS:lla on kasassa paketti, jolla se on ykkössuosikki F-liigan mestariksi myös tällä kaudella.

Haastajat hengittävät kuitenkin niskaan, joten PSS:kaan ei voi jäädä lepäämään laakereilleen. PSS on tunnettu vahvasta puolustuspelistään, mutta hyökkäyspelin vieläkin parempi organisointi vaatii työtä. Tätä PSS tarvitsee myös menestyäkseen talvella Champions Cupissa, jossa sen puolustettavana on koko suomalaisen naisten seurajoukkuesalibandyn maine.

Tähtipelaaja: Ella Holmberg
Päävalmentaja: Jukka Kouvalainen

Classicissa Alisa Pöllänen jaksaa painaa, mutta on saanut rinnalleen uusia ratkaisijoita. Kuva: Esa Takalo

2. Classic, Tampere

Naisten liigassa mitalipeleihin tottuneessa Classicissa alkoi reilut kolme vuotta sitten rakennusvaihe, kun iso osa kokeneista pelaajista lopetti ja tilalle täytyi nostaa nuorempia pelaajia. Viime kaudet ovat osoittaneet, että nuorista on vastuunkantajiksi. He ovat kehittyneet askel kerrallaan kohti liigan huippua, ja viime kaudella Classic haastoi jo vahvasti SB-Pron välierissä. Uusista nimistä kenties kirkkaimpana loistaa Alma Laitila.

Tällä kaudella Classic on vahvasti mukana mitalitaistelussa. Joukkuetta vahvistettiin vielä erittäin kovilla hankinnoilla: Suvi Hämäläinen, Johanna Homi ja Jenni Torkki ovat nimiä, jotka muutkin liigajoukkueet ottaisivat vastaan riemusta hyppien.

Pekka Niemisen johtama valmennustiimi näyttää onnistuneen luomaan Classiciin terävän pelifilosofian ja rennon tekemisen ilmapiirin. Haastaa kärjen tosissaan, ja onnistuminen tällä kaudella voi tuoda jopa uuden mestaruusviirin seinälle Ideaparkin Bläk Boksiin, jonne naiset siirtyvät pelaamaan kotiottelunsa seuran miesjoukkueen tavoin.

Tähtipelaaja: Suvi Hämäläinen
Päävalmentaja: Pekka Nieminen

SB-Pro saa nauttia Kujalan siskosten palveluksista vielä, mutta kuinka kauan?
Ja mitä sen jälkeen?
Kuva: Jarmo Koskela

3. SB-Pro, Nurmijärvi

Kestomenestyjä on viettänyt pitkälti hiljaiseloa, mutta kauden kynnyksellä Nurmijärveltä on alkanut tihkumaan jotain tietoa. Sami Saarikosken päävalmentajan paikasta kerrottiin jo keväällä. Ilmeisesti myös seura-ikonit, Kujalan kaksoset Elina ja Karoliina sekä Hietamäen kaksoset Mirja ja Laura, ovat jatkamassa pitkää uraansa. Se on SB-Prolle hyvä uutinen.

Vähemmän hyviä uutisia nurmijärveläisille ovat sen sijaan Ina Lemisen, Meri-Helmi Höynälän ja Juulia Katajan lähdöt sekä Jaana Lirkin lopettaminen. Ne ovat aukkoja, joita SB-Pro ei ole ainakaan tällä tietoa kyennyt paikkaamaan. Lähdöt heikentävät SB-Prota siinä määrin, että finaalipaikan tai edes mitalisijan uusiminen on tällä kaudella kovan työn takana. Toisaalta SB-Pro on ryyditetty sellaisella määrällä kokemusta, että kovissa paikoissa silläkin on oma merkityksensä. Tietynlainen suoraviivaisuus on SB-Prolla syvällä pelillisessä dna:ssa, ja se on tehokkaimmillaan vastustajille myrkkyä. Penkin takana Saarikoski tietää, mistä naruista vetää. SB-Pro kuitenkin kaipaa uudistumista laajalla rintamalla, ja siinä Nurmijärvellä riittää työmaata.

Tähtipelaaja: Elina Kujala
Päävalmentaja: Sami Saarikoski

4. TPS, Turku

Viime kaudella A-lohkon paikka säilyi vasta playoff-karsinnassa Pirkkalan Pirkkoja vastaan, mutta puolivälierissä TPS laittoi SB-Pron koville: se hävisi voitoin 0-3, mutta kaikki pelit päättyivät vain yhden maalin erolla, jälkimmäiset kaksi vasta jatkojen kautta. Tällä kaudella lähtökohta on mennä ainakin puolivälieristä jatkoon, sillä TPS kuuluu ehdottomasti tämän siirtokesän voittajiin naisten F-liigassa.

Jenna Saario palasi ruotsinlautalla Turun satamaan, Meri-Helmi Höynälä ja Ina Leminen tulivat SB-Prosta ja Cira Virta EräViikingeistä. Pari pelaajaa tuli myös naapuriseura FBC Loistosta. Vaikka lähtijöitäkin oli, TPS:n rinki on nyt paitsi entistä vahvempi, myös leveämpi. Se antaa päävalmentajaksi palanneelle Aki Vilanderille pelimerkkejä aivan eri tavalla kuin hänellä oli edellisellä kerralla TPS:ssa. Kaksivuotinen visiitti SB-Prossa ei tuonut Vilanderille himoittua kultamitalia.

Joukkuetta on tiettävästi taloudellisesti tukenut myös NHL-jääkiekkoilija Mikko Rantanen, jonka siskot Laura ja Noora pelaavat TPS:ssa isoissa rooleissa. Kasassa on ainekset TPS:n naisten kaikkien aikojen kauteen. Yhteenhitsautuminen voi kuitenkin ottaa aikansa, ja aivan kirkkaimmat vuodet TPS:lla siintävät tulevaisuudessa, jos joukkue vain saadaan pidettyä koossa.

Tähtipelaaja: Jenna Saario
Päävalmentaja: Aki Vilander

EräViikingit haluaa kentälle lisää ilonaiheita tuskaisen viime kauden jälkeen. Kuva: Jarmo Koskela

5. EräViikingit, Helsinki

Viime keväänä grande katastrof oli yhden pompun päässä. Joukkue jäi A-lohkossa viimeiseksi eli kahdeksanneksi, ja pudotuspelikarsinnassa SaiPaa vastaan ErVi oli jo tappiolla otteluvoitoin 0-2. Kolmas ottelu meni jatkoajalle, jossa SaiPa sai vielä ylivoimankin, mutta ErVi onnistui lopulta tekemään voittomaalin. Neljännen ja viidennen pelin ErVi vei maalilla, viimeisen vieläpä rankkarikisassa, ja putoaminen alempaan tasolohkoon oli vältetty rimaa hipoen. Heikko menestys toi myös päävalmentaja Markus Huhtimolle potkut kesken kauden.

Viime kevään tilanne oli sellainen, jonka seuran johto ei halunnut enää toistuvan. Maajoukkuenaiset Daniela Westerlund ja Trine Sällström palasivat Ruotsista keihäänkärjiksi. ÅIF:sta naarattiin tehokaksikko Jenni Rautanen ja Emma Hartwall, ja maalin suulle houkuteltiin kertaalleen jo lopettanut ex-maajoukkuevahti Laura Loisa.

Päävalmentajaksi pestattiin Raine Laine, joka on naisten liigatasolla vielä katsomaton kortti. On selvää, että näiden hankintojen jälkeen kauden pitää jatkua runkosarjan jälkeen aivan muissa otteluissa kuin jännittämällä, säilyykö A-lohkon sarjapaikka.

Tähtipelaaja: Trine Sällström
Päävalmentaja: Raine Laine

6. Koovee, Tampere

Työväentaustaisen seuran joukkue nakuttaa pudotuspeleihin vuodesta toiseen tehtaan takuulla, mutta tuntuu, että niin ikään vuodesta toiseen kellokortin leimaamisen aika koittaa liian aikaisin. Mitalipeleihin Kooveella ei ole ollut asiaa viime vuosina. Viime keväänä tie katkesi tulevaa mestaria PSS:aa vastaan ottelusarjassa, jossa Koovee vei yhden voiton. Viime kaudella Koovee oli myös Suomen cupin välierissä, mutta ei saavuttanut finaalipaikkaa.

Maajoukkuehyökkääjä Suvi Hämäläisen alkukautta sotki polvivammasta toipuminen. Hänen palveluksensa Kooveelle jäivät yhden kauden mittaiseksi, kun matka jatkui toiseen tamperelaisseuraan Classiciin. Kokenut Senni Hietanen lähti Rovaniemelle. Pohjoisen paluujunassa Tampereelle puksutti Elli Kylmäluoma Oulusta. Tuore U19-maailmanmestarijoukkueen kapteeni on Kooveelle tärkeä lisä. Hän sopii profiililtaan Kooveen työteliääseen ryhmään.

Kooveen ilonaihe viime kaudella oli Veera Vileniuksen läpilyönti. Joukkueessa riittää hyviä, tasonsa F-liigassa osoittaneita pelaajia, ja maalilla loistaa illasta toiseen Noora Laakso, mutta jotenkin Kooveeta vaivaa tietty tasapaksuus. Hieman retuperälle päästetystä junioripolustakaan ei ole tulossa apua ihan heti.

Tähtipelaaja: Elli Kylmäluoma
Päävalmentaja: Kari Lehtisalo

7. FBC Loisto, Turku

Ennakkoluuloton, pallorohkea ja nuori turkulaisjoukkue on ollut F-liigan piristysruiske, jonka loisto kantoi viime kaudella Suomen cupin voittoon asti. Tiukoissa puolivälierissä Loisto taipui Classicille täyden viiden ottelun sarjan päätteeksi.

Moni arvioi muutama vuosi sitten, että koossa pysyessään Turussa on kasvamassa tuleva mestarijoukkue, mutta valitettavasti ryhmän koossa pitäminen osoittautui sen verran haastavaksi kuin olettaa saattoi. Loiston hedelmiä on napattu muihin koreihin sekä koti- että varsinkin ulkomaille. Pahimmat menetykset ovat Ruotsiin suunnanneet Ulla Valtola ja Iida Mettälä sekä Sveitsiin lähtenyt Laura Pakarinen.

Tämän tason menetykset kirpaisisivat mitä tahansa F-liigajoukkuetta. Loiston rosteri on kuitenkin edelleen todella leveä, jossa on ratkaisuvoimaa. Tilalle on tullut paljon nuoria pelaajia, joiden kehitystä on kiinnostavaa seurata uudessa ympäristössä. Matti Pienihäkkisen pelaajahautomo tuottaa laatutavaraa F-liigatasolle asti, sen ovat viime vuodet osoittaneet, joten sikäli Loistossa ei ole aihetta huoleen. Tämä kausi voi kuitenkin tulla eteen vähän liian nopeasti sen suhteen, että nimekkäille lähtijöille ehdittäisiin kasvattamaan täysimittaiset korvaajat. A-lohkon sarjapaikan suhteen ei kuitenkaan pitäisi olla hätää.

Tähtipelaaja: Tuulia Lahti
Päävalmentaja: Matti Pienihäkkinen

SSRA (musta paita) uhkaa kellahtaa selälleen vahvan viime kauden jälkeen. Kuva: Jarmo Koskela

8. SSRA, Oulu

Viime syksynä tässä vastaavassa arviossa Rankat Ankat oli tismalleen samalla sijalla – ja tälle asialle oululaiset näyttivät pitkää nenää. Upean kauden pelannut joukkue sijoittui lopulta pronssille. Kevään tapahtumat muistetaan kuitenkin ennen kaikkea laajaa ihmetystä herättäneistä päävalmentaja Petri Turusen potkuista kesken välierien otteluvoittojen ollessa 1-1. Vastuuseen nostettiin apuvalmentajan paikalta vanha tuttu Karo Kuussaari, joka luotsaa Ankat myös alkavaan kauteen.

Kesällä SSRA:n pajatson arvokkaimmat kolikot kolisivat laariin niin, että se kuultiin eteläiseen Suomeen asti. Koko sarjan pistepörssin voittanut hyökkääjä Hanna Niemelä lähti Sveitsiin, kuten myös pari kautta maalivahtina loistanut Flavia Rentsch. Myös kesken kauden ryhmään liittynyt Hannan sisko Emmi lähti samaan seuraan. Elli Kylmäluoma suuntaasi Kooveehen ja lisäksi Haukiputaan Heitto imuroi SSRA:sta ison määrän kokeneita liiganimiä.

Näiden siirtojen jälkeen viime kauden kaltaisesta menestykestä haaveileminen on haihattelua. Kastelli on vierasjoukkueille paha paikka pelata, eivätkä Ankat voitoitta jää, mutta lähtökohtaisesti kevään pudotuspelikarsinnan välttäminen on vaikeaa – ellei sitten kesken kauden nähdä taas paluumuuttajien invaasiota.

Tähtipelaaja: Jonna Virkkunen
Päävalmentaja: Karo Kuussaari

NLB

Juuli Hakkarainen tuulettelee edelleen SaiPan paidassa. Kuva: Esa Jokinen

1. SaiPa, Lappeenranta

SaiPa voitti F-liigan B-lohkon viime kaudella ja haastoi pudotuspelikarsinnassa EräViikingit tiukasti, mutta jo lähes mattoon painettu ErVi punnersi lopulta väkisin ottelusarjan voittoon. SaiPan haave noususta A-tasolohkoon siirtyi ainakin vuodella eteenpäin.

SaiPassa ovat palikat pysyneet kohdallaan Welhoihin suunnannutta Silva Jääskeläistä lukuun ottamatta. Tämä antaa lappeenrantalaisille pohjan, josta ponnistaa kohti kärkeä myös tällä kaudella. Teinitalentti Miisa Turunen on mättänyt maaleja jo pienen ikänsä, ja kokenut Juuli Hakkarainen komppaa.

SaiPa on jälleen ykkössuosikki voittamaan B-lohkon, mutta miten käy kevään otteluissa? Naisten F-liigan armoton sarjajärjestelmä vaatii pudottamaan pelaamalla jonkun A-lohkosta, jossa joukkueet saavat rutiinia läpi kauden kovista ja tiukoista otteluista. Urheilullisesti tätä on toivottu, mutta siinä on riski jäädä moneksi vuodeksi väliinputoajaksi esimerkiksi SaiPan kaltaisille joukkueille.

Tähtipelaaja: Miisa Turunen
Päävalmentaja: Toni Soikkeli

2. Pirkkalan Pirkat

Pirkat oli viime kauden kakkonen ja kärkipäähän joukkuetta voi povata myös tällä kaudella vielä jopa viime vuotta vahvemmin. Viime keväänä Pirkat haastoi karsinnassa myös TPS:n ennakkoluulottomasti.

Pirkat on operoinut varsin kapealla ringillä, mutta nyt tulijoita on aiempaa enemmän. Muun muassa Steelersissä maaliverkkoa heiluttaneen Anika Holopaisen hankinta on hyvä lisä. Jo ennestään Pirkoilla on sarjan tuhoisin tutkapari Pinja Myllymäki ja Henriikka Järvi, joka valittiin F-liigan viime kauden tulokkaaksi. Pientä huolta tuo se, että ainakin ennen kautta julkistetussa kokoonpanossa on vain yksi maalivahti. Se on valtava riski millä tahansa tasolla, puhumattakaan liigasta.

Pirkat haastoi SaiPan hyvin keskinäisissä peleissä jo viime kaudella. Pirkkojen vastahyökkäyksin perustuvassa tyylissä ottelut ovat maalirikkaita ja puolustus pieni heikkous. Se tuonee Pirkoille SaiPaa enemmän ns. yllättäviä tappioita, jotka heikentävät asemia kärkitaistelussa.

Tähtipelaaja: Pinja Myllymäki
Päävalmentaja: Jukka Myllymäki

Helsinki United ja Blue Fox karsivat keväällä noususta. Lopulta molemmat saavuttivat F-liigapaikan. Kuva: Jarmo Koskela

3. Helsinki United

Nousi sarjaan SS Novan nimellä, vaikka paidoissa luki jo keväällä Helsinki United. Fuusio oli siis ilmiselvä.
Joukkue pelaa korkealla prässillä ja lyö kaiken likoon: harjoituskaudella se toi voitot muun muassa SaiPasta ja Pirkoista. Pallollisesti teknisiä hienouksia vähemmän, mutta juoksuvoimaa ja fyysisyyttä riittää aktiivisen prässiin, mikä tuo riittävän määrän vaarallisia maalipaikkoja.

Helsinki United on haalinut kasaan leveän porukan, joka on kovassa kunnossa. Se riittää sarjanousijanakin korkealle sarjassa, vaikka terävimpään kärkeen asti Helsinki Unitedilla ei ole asiaa. Seurattavaa kiistapalloihin: Milla Koskenniemi on vahva ehdokas sarjan parhaaksi aloittajaksi.

Tähtipelaaja: Henriikka Keinänen
Päävalmentaja: Roni Kiviharju

4. Welhot, Kuopio

Kolmannen naisten F-liigakauden aloittava Welhot on valmistautunut kauteen hieman uusin kujein. Päävalmentajaksi nousi seuran sisältä Henri Niskanen. Lisäksi Welhot kertoi keväällä, että naisten liigajoukkueen viikoittainen lajiharjoittelu yhdistetään kahdesti viikossa seuran C-poikien kanssa.

Viime kauteen lähtiessä odotukset olivat korkealla, mutta loukkaantumissuma sotki Welhojen pelin ja kuviot. Nytkin joukkue on paperilla niin vahva muun muassa Miia Murtorinteen ja Lotta Lindin ansiosta, että lähtökohtaisesti aineksia on sarjassa korkealle. Tulijoista Silva Jääskeläinen on selvä vahvistus. Joukkueen on kuitenkin pysyttävä terveenä, että odotukset pystytään lunastamaan myös kaukalossa tuloksina. Tästä syystä Welhot on kauteen lähtiessä pieni kysymysmerkki, jonka kohdalla kehityskäyrä voi osoittaa molempiin suuntiin.

Tähtipelaaja: Miia Murtorinne
Päävalmentaja: Henri Niskanen

O2-Jyväskylä on lähtökohtaisesti keskikastin joukkue. Steelersille (valkoinen paita) on tiedossa vaikeuksia. Kuva: Esa Jokinen

5. O2-Jyväskylä

Yksi salibandy-Suomen pidetyimmistä ihmisistä, Seppo Pulkkinen, jätti päävalmentajan tehtävät saatuaan vielä hienon mahdollisuuden päästä Sveitsiin valmentamaan. Muutos ei kuitenkaan vaikuta arkeen välttämättä valtavasti, sillä nyt ykkösvastuun ottava Jaakko Saavalainen on ollut tekemässä O2:n pohjatyötä yhdessä Pulkkisen kanssa.

Sveitsistä palannut Iina Autio ja EräViikingeistä tullut Iina Latvala monipuolistavat joukkuetta. Merkittävin menetys on PSS:aan suunnannut Rina Rautala.

O2-Jyväskylä on erittäin rutinoitunut joukkue, mutta sen sijoitus on viime vuosina valunut hiljalleen kohti B-lohkon keskikastia. Suunnan merkittävä muuttaminen vaatisi jotain ravistelua.

Tähtipelaaja: Iina Autio
Päävalmentaja: Jaakko Saavalainen

6. ÅIF, Sipoo

Sipoolaiset menettivät useita näkyviä pelaajia, muun muassa koko kapteenistonsa Emma Hartwallin, Jenni Rautasen ja Ella-Maria Ahtiaisen, jotka veivät mukanaan myös paljon tehoja. Useamman vuoden joukkuetta luotsannut Sami Vidgren lähti EräViikinkien valmennustiimiin. Valmentajaksi tuli Porvoosta Jussi Heikkinen.

Uudistuneessa joukkueessa odotukset lepäävät kokeneen hyökkäyskolmikon Bea Karlingin, Kaisa Kantokorven ja Pinja Jaakkolan hartioilla. Harjoituspelien perusteella puolustuksen tukipilarit ovat kunnossa, ja pakistossa kokemuksesta vastaa Katri Ojala. Lupaavat nuoret Mikaela Backman, Venla Airaksinen ja Marika Lehvilä tuovat joukkueeseen katsantoa tulevaisuuteen, jota ÅIF tarvitsee. Tällä hetkellä sipoolaisryhmä on jäänyt hieman polkemaan paikallaan.

Tähtipelaaja: Bea Karling
Päävalmentaja: Jussi Heikkinen

7. Blue Fox, Uusikaarlepyy

Joukkue kerännee naisten F-liigan B-lohkoon hyvät yleisömäärät, mutta kaudesta voi tulla vaikea. Paitsi että sarjanousija on jo lähtökohtaisestikin haastajan asemassa, Blue Foxilta lähti vieläpä viime kauden parhaimmisto muualle. Nousun avainpelaajina olleista Lina Nyby siirtyi IBK Daleniin Ruotsiin ja Noora Isomäki FBC Loistoon Turkuun. Ilmeisesti kävi ns. perinteinen pienen paikkakunnan nuoren joukkueen helmasynti: opiskelut ja elämä veivät.

Lähtijöiden vastapainoksi myös Blue Foxiin päin on ollut imua. Mette Wecksten tuo arvokasta liigakokemusta ÅIF:sta. Seinäjoen SPV pelasi F-liigakarsinnassa, ei onnistunut nousemaan ja luopui lopulta sarjapaikastaan myös naisten 1. divisioonassa: sieltä on suunnannut Blue Foxiin lähes pari henkilöautollista pelaajia. Loput ovat tulleet Pohjanmaan muista seuroista. Kokemattomuus ja rutiinin puute tämän tason peleistä tietänevät kuitenkin sitä, että Blue Foxin kausi menee pääosin oppirahoja maksellessa. Yllätysvalmius piilee kotikentällä.

Tähtipelaaja: Sofia Holm
Päävalmentaja: Andreas Nyby

8. Steelers, Hämeenlinna

Hämeenlinnalaiset joutuivat taistelemaan jo viime kaudella liigapaikastaan, ja tästä kaudesta tullee vielä tuskaisempi. Avainpelaajia lähti pois, ja kautta edeltävässä Suomen cupin turnauksessa Steelersin peli näytti todella ankealta. Divarijoukkueet pyyhkivät pöytää ”teräsmuijilla”. Sen kaltaisten esitysten jatkuessa luvassa ei ole F-liigassa ainuttakaan pistettä. Edessä on iso savotta.

Lähes taivaanlahjana Steelersille tupsahti maalivahdiksi vanha tuttu Juulia Kataja, joka vaihtaa viime kevään finaalipelit SB-Prossa lähes epätoivoiseen taisteluun hämeenlinnalaisten maalilla. Liigan huippuvahteihin lukeutuva torjujakaan ei pelasta, kun muu materiaali on mitä on. Se nähtiin jo Suomen cupissa.

Steelers on vaarassa kokea samanlaista rämpimistä kuin mihin LoSB joutui edelliskaudella B-lohkossa. Pieni toivonkipinä piilee siinä tietyssä ammattiylpeydessä, mitä kaupungin ja seuran pitkät perinteet myös naissalibandyn saralla tuovat, mutta vaikea sitäkään on sarjapisteiksi muuttaa.

Tähtipelaaja: Juulia Kataja
Päävalmentaja: Timo Viitanen

Pääkallo.fi