Suomelle kaksi selvänumeroista voittoa MM-kisojen avauspäivänä – Venäjä kaatui 9-0, Saksa 13-1

Suomelle naisten U19-ikäluokan kisoissa kaksi selkeää voittoa. Kuva: IFF

Suomi aloitti naisten U19-ikäluokan MM-kisat kahdella selkeällä voitolla Uppsalassa. Venäjä kaatui aamulla 9-0 ja Saksa illalla 13-1.

Aamupelissä Venäjä tippui kyydistä avauserässä neljän suomalaismaalin myötä. Ennakkoon heikompi vastus ei päässyt peliin enää mukaan ja Suomi rallatteli selkeään voittoon. Suvi Hämäläinen laukoi avauspelissä hattutempun ja Jemina Ruostila osui kahdesti. Juulia Katajalle irtosi nollapeli vain kolmella torjunnalla.

Iltapelissä Saksa tippui kuuden suomalaismaalin vuoksi myös kärryiltä heti alkuun. Saksa sai aikaiseksi yhden lohdutusmaalin, mutta voittajasta ei jäänyt epäselvää. Hämäläinen naulasi toiseen peliin 3+1 ja Classic-hyökkääjä valittiin molempien pelien parhaaksi. Elli Kylmäluoma, Sofia Mittentag ja Ruostila nakuttivat kolme pistettä jokainen (1+2).

Torstaina Suomen vastus kovenee, kun joukkue kohtaa Sveitsin 12.30. Nuorten naisten kisoissa pelataan alkusarjassa normaalista poikkeavilla säännöillä. Alkusarjan otteluissa peliaika on 3×15 minuuttia ja jatkopeleissä normaali 3×20 minuuttia.

Maalit:

Suomi–Venäjä 9-0 (4-0, 3-0, 2-0)

1. erä: 7.31 Jasmiina Järvinen (Ulla Valtola) 1-0, 12.45 Tuulia Lahti (Nea Keihäs) 2-0, 14.05 Suvi Hämäläinen 3-0, 14.42 Sanni Uimarihuhta (Elli Kylmäluoma) 4-0.
2. erä: 19.53 Jemina Ruostila (Lahti) 5-0, 21.32 Meri-Helmi Höynälä (Pinja Myllymäki) 6-0, 21.54 Hämäläinen (Sofia Mittentag) 7-0.
3. erä: 31.35 Ruostila (Iida Mettälä) 8-0, 44.06 Hämäläinen (Myllymäki) 9-0.

Torjunnat:
Juulia Kataja Suomi 1+2+0=3,
Aleksandra Semenihina Venäjä 10+7+2=19.

Jäähyt: Suomi 2×2 min, Venäjä 2 min.

Saksa–Suomi 1-13 (0-6, 1-4, 0-3)

1. erä: 1.06 Sanni Uimarihuhta (Sofia Mittentag) 0-1, 4.59 Cira Virta (Meri-Helmi Höynälä) 0-2, 9.04 Jemina Ruostila (Elli Kylmäluoma) 0-3, 12.44 Alma Laitila (Ruostila) 0-4, 13.14 Alisa Kettunen (Inka Lippojoki) 0-5, 13.41 Pinja Myllymäki (Suvi Hämäläinen) 0-6.
2. erä: 22.45 Mittentag (Höynälä) 0-7. 23.01 Luisa Diesener (Virginia Kunkel) 1-7, 24.42 Hämäläinen (Myllymäki) 1-8, 25.06 Uimarihuhta (Mittentag) 1-9, 25.26 Tuulia Lahti (Ruostila) 1-10.
3. erä: 30.39 Hämäläinen 1-11, 34.05 Hämäläinen (Kylmäluoma) 1-12, 36.24 Kylmäluoma (Lippojoki) 1-13.