Suomen U19-ikäluokan naiset salibandyn MM-finaaliin – Hämäläinen kuritti Tshekkiä kolmesti

Suvi Hämäläinen maalasi kolmesti Tshekin verkkoon. Kuva: Adam Troy/IFF

Suomi kaatoi maalein 5-2 Tshekin U19-ikäluokan naisten MM-välierissä Uppsalassa.

Suomi sai peliin hyvän alun ja pääsi 1-0-johtoon ajassa 3.55. Maali syntyi hyvän kuvion päätteeksi, jossa Milla Ylikojola pelasi Alisa Kettuselle paikan keskustaan, josta laituri ei erehtynyt. Lisää suomalaisosumia oli luvassa. Viisi minuuttia ennen erätaukoa Suvi Hämäläinen haastoi laidasta keskustaan ja viheliäisen korkuinen kuti upposi Tshekin verkkoon.

Kolmaskin maali oli erittäin lähellä ihan erän lopussa. Tshekkipakin syöttö livahti suomalaislapaan ja Hämäläinen pääsi kiertämään jo maalivahdin, mutta laukaus osui lopulta ylärimaan. Ensimmäisessä erässä Tshekilläkin oli paikkansa, mutta Suomi oli kokonaisuudessa edellä ja Juulia Kataja torjui tshekkiyritykset varmasti. Varsinkin pallollinen peli oli Suomelta laadukkaampaa avauserässä.

Toiseen erään Tshekki sai ryminästartin. Kaksikymppinen vanheni vain 11 sekuntia, kun Vanessa Rebecca Kerptova naulasi kavennuksen. Toisessa erässä ei nähty lisäosumia, mutta pelin hallinta oli selkeästi tshekkien hyppysissä. Joukkue piti hyvin palloa ja vyörytti hyökkäyksiä, mutta Suomi puolusti ansiokkaasti ja kolmoserään mentiin Suomen 2-1-johdossa.

Kolmserässä Suomi aloitti maalitehtailun Hämäläisen toimesta. Viimeisen kympin alussa Kettunen ja Hämäläinen lisäsivät suomalaisjohtoa lukemiin 5-1. Tshekki kavensi vielä rankkarista, mutta ei noussut enää mukaan voittotaistoon. Suomen tehopelaajia olivat kolmesti maalannut Hämäläinen sekä kaksi osumaa tehtaillut Kettunen.

Suomi pelaa sunnuntain MM-finaalissa klo 16.30 Ruotsia tai Sveitsiä vastaan. Ottelu on katsottavissa IFF:n Youtube-kanavan kautta.