Liigat

Top 5: Miesten F-liigan pohjakenttien sankarit

16.09.
2021
Liigat

Janne Hoikkanen lukeutuu liigan kovimpiin vääntäjiin. Kuva: Juhani Järvenpää

Miesten F-liigakautta pohjustavat top5-listaukset jatkuvat pohjakenttien sankareilla. Listalle on kelpuutettu pelaajia, jotka eivät välttämättä loista pistepörssien tai highlight-pätkien kärjessä, mutta ovat omissa rooleissaan joukkueille arvokkaita pelaajia.

5. Juuso Heikkinen, Happee
Happee-ikoni oli takavuosina joukkueen avainpelaajia, mutta viime vuodet hänet on totuttu näkemään alempien kenttien duunarihyökkääjänä. Markus Salmen tulon myötä pelipaikka löytynee kolmosketjun vasemmasta laidasta. Roolin muutos on ollut Heikkiselle luonteva, sillä pelaamista ei ole tarvinnut juuri muuttaa. Lonkeromainen laituri on edelleen erinomainen karvaaja ja pallon suojaaja hyökkäyspään kulmissa. Viime kaudella Heikkinen osui 20 kertaa, mikä oli 32-vuotiaan hyökkääjän paras maalimäärä viiteen vuoteen.

4. Juuso Alin, TPS
Pienikokoinen terrieri pelaa pallon kanssa varmaa ja riskitöntä peruspeliä. 27-vuotiaan Alinin kiistattomat vahvuudet ovat kuitenkin oman pään pallottomassa pelaamisessa. Vaikka turkulainen on aina kentän lyhimpiä pelaajia, hän on erittäin kova kamppailija. Matala painopiste ja täsmällisesti ajoitetut iskut tuottavat riistoja. Pallolliset avut eivät riitä kärkikenttiin, mutta juuri kolmoskentän puolustajana Alin on liki täydellinen.

3. Janne Hoikkanen, TPS
Happeessa läpimurtonsa tehnyt ja Turussa ansiokkaasti uraansa jatkanut Hoikkanen on duunarihyökkääjän perikuva. Savonlinnalainen raastaa, raastaa ja raastaa. Mieleen on jäänyt etenkin kevät 2014, kun Hoikkanen operoi mm. Joonas Kaasalaisen rinnalla Happeen niin sanotussa ”tuhkapilvi-kentässä”. Liigan fyysisimpiin pelaajiin lukeutuva voimanpesä on nähty TPS-paidassa niin sentterinä ja laiturina, ykköskentässä ja kolmosessa. Omimmillaan Hoikkanen, 28, on karvaajana ja kamppailijana.

2. Santeri Lindfors, Oilers
Viime kaudella Lindfors, 29, hyökkäsi Oilersin kakkoskentässä, mutta profiililtaan hän on puhdas duunari ja roolipelaaja. Erinomaisena karvaajana tunnettu takiainen sopii täydellisesti Oilersin aktiiviseen pelitapaan. Pallollisessa pelissä Lindfors on parhaimmillaan hyökkäyspään kulmaväännöissä, joista hän tulee usein ulos voittajana. Pallolliset taidot ovat rajalliset, mutta Lindfors on omien vahvuuksien valjastamisen kautta tehnyt komean liigauran.

1. Eemeli Akola, Classic
Maajoukkueleireilläkin nähty nuori Classic-puolustaja olisi kärkipakkeja missä tahansa muussa joukkueessa. Tamperelaisten alakerran kilpailu on kuitenkin armotonta, mikä tarkoittaa, että 22-vuotias Akola jatkanee kolmosparissa tulevallakin kaudella. Nuorena poikana Porista Tampereelle muuttanut Akola taitaa raastamisen jalon taidon. Juoksuvoimainen pakki ajoittaa riistoyrityksensä täsmällisesti ja hallitsee kehonsa taidokkaasti. Riistojen jälkeen pallonkin kanssa nopea Akola pystyy kääntämään peliä kuljetuksilla. Pelitaitojen puolesta Akola voisi olla paljon muutakin kuin pohjakenttien sankari.

Pääkallo.fi