Liigat

Top 5: Naisten F-liigan parhaat hyökkääjät

17.09.
2021
Liigat

TPS:n Sofia Leino kuuluu liigassa niihin pelaajiin, joille ei kannata antaa liikaa tillaa. Kuva: Anssi Koskinen

Pääkallon top 5 -listauksissa naisten F-liigan parhaista pelaajista ovat nyt vuorossa hyökkääjät.

5. Sofia Leino, TPS

Kalannin Pallo -65:n kasvatti oli mukana jo edellisissä naisten MM-kisoissa 2019. On kantanut TPS:ssa isoa tulosroolia, ja saa nyt rinnalleen vähän uusia vastuunkantajia. TPS:ssa on komea määrä tulivoimaa, Leino yhtenä kovimmista tykeistä, ja on kiinnostavaa nähdä, mitä hyökkäyskalustosta saadaan Turussa irti. Ulottuva Leino on pallon kanssa alati vaarallinen ja voisi sanoa, että on profiililtaan perinteinen maalintekijä, joka on useimmiten oikeassa paikassa, kun palloa isketää nuottaan.

4. Ella Sundström, PSS

Ilopilleri sai koko joukkueen tavoin komean kruunun viime keväänä Suomen mestaruuden muodossa. Luovaa ja yllätyksellistä porvoolaista kannattaa seurata kaukalossa. Kylmäpäinen Sundström on ketjunsa pallollinen moottori ja liikkuu erinomaisesti kentällä.

3. Daniela Westerlund, EräViikingit

Odotusarvo on kova, joten nuori pelaaja on kovien paineiden alla. Esitykset harjoituskauden otteluissa ovat jättäneet vielä toivomisen varaa, mutta totuus punnitaan F-liigaotteluissa. Sentterinä operoiva Westerlund viihtyy pallon kanssa ja on pelipaikkansa parhaita pallollisia pelaajia liigassa, ja taitaa myös kahden suunnan pelin.

2. Suvi Hämäläinen, Classic

Pelasi jo edellisissä naisten MM-kisoissa 2019 oltuaan vasta 16-vuotias. Ratkaisi hiljattain U19-vuotiaiden MM-kullan jatkoajalla. Maalintekijä: ensimmäinen F-liigakausi tuotti Pirkkalan Pirkoissa B-lohkossa 25 maalia 16 pelissä, viime kausi A-lohkon Kooveessa 21 maalia 15 pelissä. Osa viime kaudesta meni polvea kuntouttaessa. Nyt valmis uusiin urotekoihin Tampereen seudun kolmannessa liigajoukkueessa kolmen vuoden sisällä. Hämäläinen on pallon kanssa alati vaarallinen ja lauakus on sarjan parhammistoa. Liike ja pallonhallinta ovat alati erinomaisessa synkassa.

1. Jenna Saario, TPS

Vuonna 1998 syntynyt Saario löi liigassa läpi jo debyyttikaudellaan 2013-14, ja tuon kauden jälkeen häneltä ei alle 30 pinnan sesonkeja ole kotimaan kentillä nähty. Suonenvetokaudella 2015-16 mätti TPS:lle runkosarjassa 59 pinnaa. Haki kaksi kautta lisää kovuutta KAIS Moran riveistä Ruotsista, ja palaa nyt TPS:aan. Saario on yksi Suomen taitavimmista pelaajista pallon kanssa ja pelintekijänä kantaa paljon vastuuta TPS:n kärkikenttien onnistumisista.

Pääkallo.fi