Liigat

Top 5: Naisten F-liigan parhaat puolustajat

17.09.
2021
Liigat

Celine Stettlerin lisäksi viiden puolustajan listalle nousee toinenkin PSS-pakki. Kuva: Jarmo Koskela

Kauden alkajaisiksi julkaistavissa naisten F-liigan parhaiden pelaajien listauksessa otetaan luupin alle puolustajat.

5. Ina Leminen, TPS

Parhaimmillaan loistava, mutta taso heittelee vielä liikaa. Saa nähdä, tuoko maisemanvaihdos lisää tasaisuutta, kun pitkän linjan SB-Pron pelaaja vaihtoi täksi kaudeksi TPS:n riveihin. Lemisellä ei ole hengähdysvaraa treeneissäkään, sillä aivan F-liigan huippupakkien joukkoon on murtautumassa nykyinen seurakaveri Cira Virta, joka siirtyi Turkuun EräViikingeistä. Lemisellä on yksi sarjan puolustajien parhaista laukauksista ja osaa pelata tarvittaessa kovaa.

4. Céline Stettler, PSS

Tuli viime kaudeksi PSS:n riveihin Sveitsistä ja valloitti sydämet. Todella jämäkästi ja varmasti esiintyvä sveitsiläinen antaa alati varmoja syötöjä omille pelaajille ja on vaikea ohitettava omassa päädyssä. Ensimmäinen kausi Suomessa toi heti mestaruuden, ja PSS:n onneksi jatkaa seurassa. Täytti maaliskuussa vasta 20 vuotta, joten edessä on komea ura. On PSS:ssa hyvässä opissa.

3. Meri Mäkinen, Classic

Mäkisen liigaura ei ole todellakaan pituudella pilattu, koska takana on vasta kolme kautta, vaikka on syntynyt ”jo” 1995. Ensimmäinen kausi 2016-17 Steelersissä, mutta läpimurto tuli Classicissa kaudella 2019-20. On tamperelaisten uuden tulemisen yksi kasvoista.

2. Inka Lampinen, PSS

Lappeenrantalaisen salibandykoulun kasvatti on juurtumassa hyvää vauhtia PSS:aan, jossa on nyt alkamassa neljäs kausi. Käväisi välillä yhden kauden Sveitsissä. On kärsinyt kauden alla loukkaantumisista, joten toipumista toivoo paitsi PSS, myös Suomen maajoukkue. Lampinen liikkuu hyvin, puolustaa varmasti ja on kehittynyt vuosien varella pallollisesti.

1. Trine Sällström, EräViikingit

Pallovarma, taitava puolustaja palasi Ruotsista EräViikinkien tueksi ja turvaksi. Ulottuva pelaaja nousi liigaan kasvattajaseurassaan M-Teamissa jo 15-vuotiaana. Tuo uskottavuutta EräViikingeille ja tähtäimessä ovat myös MM-kisat, kunhan toipuu loukkaantumisesta, joka sotkee alkukautta.

Pääkallo.fi