Liigat

Top 5: Miesten F-liigan joukkueilleen tärkeimmät pelaajat

16.09.
2021
Liigat

Peter Kotilainen on nimekkäässä Happeessa tärkeä palanen. Kuva: Juhani Järvenpää

Top5-listaukset jatkuvat sunnuntaina alkavaa kautta silmällä pitäen ja tällä kertaa on vuorossa miesten F-liigajoukkueilleen tärkeimmät yksilöt.

5. Peter Kotilainen, Happee
Ehkä hiukan yllättävä nimi tällä listalla, sillä Happee vilisee kovia pelimiehiä ja taistelee myös vahvasti paikasta neljän sakissa. Kotilainen on kuitenkin tehomiehenä sen verran kovaa valuuttaa, että miehen puuttuminen näkyy myös joukkueen pistepussissa. Runkosarjassa 2,5 pistettä per peli koko uransa aikana nakutellut Kotilainen on pystynyt pudotuspeleissäkin 1,5 pisteen tahtiin ottelua kohden. Toisaalta joku voi sanoa, että Happeen peli näyttää joskus tasapainoisemmalta, jos Kotilainen ei ole kentällä, mutta viitteitä paremmasta menestyksestä ei juuri ole. Ratkaisuvoimainen ja yllättäviinkin ratkaisuihin pystyvä laituri on omimmillaan isoissa peleissä ja voi ottaa joukkueen tarvittaessa reppuselkäänsä. Tämä on paikoin ailahtelevassakin Happeessa tärkeä asia.

4. Aaro Astala, Indians
Toinen ehkä hiukan yllättävä nimi listalla, mutta Astalan merkitys Indiansille näkyi viime kaudella, kun mies joutui olemaan pois loukkaantumisen vuoksi. Ratkaisuvoimainen ja luova hyökkääjä on röyhkeydessään sekä tarvittaessa suoraviivaisuudessaan tärkeä palanen Indiansin hyökkäyksessä, jossa pelaaminen äityy paikoin liikaa hieromiseksi. Taitaa maalinteon lisäksi pelinteon ja on Indiansin ykkösviisikon pelillinen sielu. Parhaimmillaan aivan liigan kärkeä.

3. Santtu Pohjonen, LASB
Pohjonen on ollut LASBin tuki ja turva parin kauden ajan. Koppailee kaudesta toiseen ison määrän torjuntoja ja tuntuu nauttivan ”pallomerestä”. Ei ehkä teknisesti liigan kärkeä maalivahdeista, mutta taitaa tärkeimmän eli pallojen eteen yltämisen. Oli merkittävä avu siihen, että LASB ylsi pudotuspeleihin, ja torjunnoillaan antaa joukkueelle mahdollisuuden hyökätä astetta rohkeammin.

2. Tommi Hakala, Nurmon Jymy
Hakala oli SPV:ssä kolmosvitjan ”liigajyrä” ja isompaan pelilliseen rooliin astumista arvuuteltiin viime kauden alla. Laituri täytti kuitenkin kärkipelaajan saappaat erinomaisesti ja iski uransa parhaat pisteet (18+16) runkosarjassa ollen mukana yli 1/4 joukkueen maaleista. Hakala tuo Jymyyn myös johtajuutta, sillä hän pääsi aikoinaan kokemaan SPV:n menestysvuodet ja kolme Suomen mestaruutta.

1. Markus Sipronen, Steelers
Taitava ja monipuolinen Sipronen kelpaisi moneen kovempaankin liigajoukkueeseen, mutta hyökkääjä on toistaiseksi jatkanut uraansa häntäpään Steelersissä. Loukkaantui kesken viime kauden ja se näkyi myös Steelersin pelissä. Siprosella on erittäin hyvä pelisilmä pallollisena, ja puolustussuuntaan hän osaa myös sijoittua oikein tehden hyviä katkoja keskialueella. Steelersin pelillinen sielu, joka on kunnossa ollessaan takuuvarma yli 30 pisteen mies, mikä on häntäpään joukkueessa tärkeää.

Pääkallo.fi