Ulkomaat

Expressen: Maalivahdin ulosajo puhuttaa Ruotsissa – katso video tilanteesta

22.10.
2021
Ulkomaat

Viktor Klinsten sai maalivahdille harvinaisen rangaistuksen väkivaltaisuudesta. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin Superliigassa on puhuttanut viime viikkoina tapaus, jossa Storvretan huippuvahti Viktor Klinsten komennettiin suihkuun ”törmäyksestään” maajoukkuehyökkääjä Jesper Sankelliin, ruotsalaislehti Expressen kertoo. Lehti kuvaili tapausta Ruotsin kauden toistaiseksi puhuttavimmaksi tapaukseksi.

Tilanne sattui jo ennen maajoukkuetaukoa eli 10.10, mutta kurinpitopäätös tuli vasta tällä viikolla. Sen perusteella Klinstenille ei määrätty pr3-ulosajon lisäksi lisärangaistuksia. Klinsten kuitenkin joutuu katsomaan ottelun Jönköpingiä vastaan yleisöstä automaattisen ottelurangaistuksen takia. Falunia vastaan pelattavassa huippuottelussa Klinsten on mukana lokakuun lopussa.

Maalivahdin ja hyökkääjän välillä on käyty verbaalistakin vääntöä viime viikkoina.

– Tilanne oli jokseenkin vinoutunut. Katsoin palloa ja hän juoksi minua kohden tyhjästä. Sen jälkeen hän makoili ja virnuili maassa 30 sekuntia, jonka jälkeen hän nousi ja pelasi jälleen. Tapaus käänsi ottelun. Se on säälittävää, Klinsten puhisi ottelun jälkeen.

– En tunne katumusta, sillä en tehnyt mitään. Pelikieltoa ei pitäisi tulla.

Suomea vastaan juuri EFT:ssä esiintynyt Sankell kuittasi takaisin.

– Hän voi varmasti maksaa hammaslääkärilaskuni. Se ei ollut hän jonka hampaita lyötiin. Kahdessa etuhampaassani on lohkeama. Näin ei olisi käynyt jos tosissaan mitään ei olisi tapahtunut.

Sankell oli kuitenkin kommenteissaan sitä mieltä, että pr3-rangaistus ja automaattinen pelikielto oli liian kova tuomio. Mullsjö voitti kamppailun maalein 10-9.

Ruotsin kurinpito perusteli tuomiotaan täällä. Sen mukaan Klinstenin käden liike oli tahallinen, mutta se myös tulkitsi, että sitä ei tehty väkivaltaisessa vahingoittamistarkoituksessa. Kurinpito katsoi, että Sankellin vauhti vaikutti tilanteessa enemmän kuin Klinstenin toiminnan tahallisuus.

Tämän vuoksi kurinpito antoi tapauksesta yhden ottelun pelikiellon, joka vastasi jo pr3-rangaistusta, jonka perusteella Klinsten on joka tapauksessa pelikiellossa seuraavassa ottelussa.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen