Liigat

F-liigan loukkaantumiskatsaus: Oilersin ja LASBin sairastuvalla ruuhkaa, Tuomala palaa KrP:n tolppien väliin

29.10.
2021
Liigat

KrP:n kapteeni Vili Liponen on ollut alkukauden sivussa. Kuva: Esa Takalo

Pääkallo selvitti miesten F-liigajoukkueiden loukkaantumistilanteita.

Katsauksessa selviteltiin sellaisten pelaajien tilanteita, jotka ovat uupuneet joukkueiden kokoonpanoista viime otteluissa.

Classic tiedotti syksyn puhutuimmasta loukkaantumisesta, Krister Savosen aivotärähdyksestä viime viikolla.

– Olo on ihan hyvä nyt. Pikkuhiljaa eteenpäin, muusta ei toistaiseksi ole tietoa. Kukaan ei voi sanoa absoluuttisesti miten tämä etenee, Savonen valotti.

Savosen ohella Nico Salo on kärsinyt vammoista, mutta palasi kokoonpanoon keskiviikkoillan Steelers-pelissä. Jere Pulkkinen on ollut sivussa alaraajavamman takia ja on palaamassa kokoonpanoon piakkoin.

Oilersin syksy on ollut rikkonainen. Muutamilla pelaajilla on ollut pitkään vaivanneita vammoja, joita on kuntoutettu maltillisesti. Näistä pelaajista Jasper Juuti kärsii alaraajavammasta ja on palaamassa kokoonpanoon 2-3 viikon päästä. Keskivartalovammasta kärsivä Heikki Iiskola pelasi syyskuussa on Jymyä vastaan, mutta on ollut sittemmin sivussa ja palannee pelikentille 2-3 viikon päästä. Alexander Nyman on ollut myös sivussa keskivartalovamman takia ja on palaamassa Öljymiesten vahvuuteen kuukauden sisällä.

Viime viikkoina Oilers on menettänyt Jani Rauhalan, Niko Nordströmin ja Olli Jokelan sairastuvalle. Kaikki kärsivät alaraajavammoista. Rauhalan ja Jokelan paluuennuste on 1-3 viikkoa, Nordströmillä 2-3 viikkoa. Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt Aaro Kuusela palannee kokoonpanoon loppuvuodesta, ylävartalovamman takia sivussa ollut Eino Pesu mahdollisesti juuri ennen maajoukkuetaukoa.

TPS:n kokoonpanosta on uupunut muutama pelaajaa pienempien vammojen takia. Nikolas Laaksonen ja Joonas Koskinen kärsivät alaraajavammoista ja saattavat palata kokoonpanoon jo ensi viikolla. Viime kaudella polvensa loukanneista pitkäaikaisloukkaantuneista Tatu Kanerviston alustava paluuajankohta on joulukuun puolivälissä, Eero Jalon tammikuussa.

Nokian KrP:n ykkösvahti Miro Tuomala on pelikunnossa. Kapteeni Vili Liponen sen sijaan on sivussa ainakin loppuvuoden. Liponen kärsii alaraajavammasta.

Vahvasti kauden avanneen OLS:n päävalmentaja Harri Naumanen sanoi Oilers-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että poissaolijoista Valtteri Parviainen on lähimpänä paluuta. Ylirasitustilasta kärsivän Valte Karvosen paluusta ei ole tietoa. Polvivammasta kuntoutuva Matias Tiira palaa aikaisintaan MM-kisojen jälkeen.

EräViikinkien loukkaantumistilanne on siinä määrin hyvä, että kokoonpanosta puuttuu ainoastaan alaraajavammasta kärsivä Tuomas Aho. Puolustaja on noin 1-2 viikon päässä pelikunnosta.

LASB sen sijaan on ajautunut loukkaantumiskurimukseen. Joonatan Surakka, Janne Jaanus, Asko Santero, Konsta Lehtonen, Joni Puolakka ja Matti Korhonen kärsivät kaikki alaraajavammoista.

Lähimpänä paluuta on Jaanus, jonka pitäisi palata lahtelaisten vahvuuteen mahdollisesti jo ensi viikolla. Korhonen ja Puolakka ovat noin kahden viikon päässä pelikunnosta. Lehtonen on kunnossa kuukauden päästä. Surakka ja Santero ovat sivussa vuodenvaihteeseen.

Nousijajoukkue Karhut on kärsinyt muutaman avainpelaajan poissaoloista. Kokenut Ville Salonen ja puolustaja Joni Halminen ovat vielä ainakin kaksi viikkoa sivussa alaraajavammojen johdosta. Alaraajavamma kiusaa myös Aapo Tammista, jonka paluuaikataulu on vielä avoinna, mutta saattaa venyä MM-kisojen jälkeisiin otteluihin.

Steelersin osalta suurin mielenkiinto kohdistuu ykköstähti Markus Siprosen tilanteeseen. Hämeenlinnalaisten leiristä ei kuitenkaan osattua kertoa, koska helmikuussa polvensa loukannut hyökkääjä olisi taas pelikunnossa. Myös Pyry Kauppinen on uupunut viime peleistä, eikä hänenkään tilanteeseen saatu selvyyttä.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira