Maajoukkueet

Naiset aloittivat EFT-kotiturnauksen vahvasti – Kaupit löivät alkutahdit Tshekkiä vastaan

15.10.
2021
Maajoukkueet

Kapteeni Veera Kauppi johti tehokkaasti Suomen peliä. Tshekin Magdalena Plaskova oli pari askelta jäljessä. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen naisten salibandymaajoukkue sai väkevän startin Lempäälässä pelattavassa Euro Floorball Tour -turnauksessa. Suomi voitti perjantaina Tshekin maalein 6-3. Kaupin kaksosista molemmat nettosivat kolme tehopistettä: Veera 1+2, Oona 2+1.

Ottelu ehti vanheta vaivaiset 45 sekuntia, kun pallo löytyi jo ensimmäisen kerran Tshekin maalista. Oona Kauppi syötti maalin kulmalle, Veera Kauppi otti pallon, teki itselleen tilaa ja ujutti malivahdin ohi.

Vajaat viisi minuuttia myöhemmin Kippilä paukutti hyökkäyskulmasta lähteneen sisäänlyönnin jälkeen vastustamattomasti rannelaukauksen oikeaan yläkulmaan.

Ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla Suomi teki vielä kaksi maalia lisää. 3-0-osuman pyöräytti vain ensimmäisen erän lopulta pelannut Oona Kauppi Sara Piispan tarjoilusta. Neljännen iski Piispa, kun Veera Kauppi passasi.

Toisessa erässä Suomi karkasi jo 5-0-johtoon, kun vapaaseen paikkaan edennyt Sofia Leino viimeisteli ajassa 26.21. Noin minuutti myöhemmin Michaela Mlejnkova laukoi tarkalla rannekudilla Tshekin kavennuksen.

Viitisen minuuttia ennen kolmannen erän loppua Laura Manninen komennettiin kahden minuutin istunnolle. Veera Kauppi iski hienolla yksilösuorituksella alivoimamaalin, ja Suomi johti toisella erätauolla jo 6-1.

Kolmannessa erässä Suomelle tarjoutui mahdollisuuksia iskeä lisää osumia, mutta erän maaleista vastasi Tshekki. Mlejnkovan iski illan toisen maalinsa vastaiskun päätteeksi kavennuksen 2-6:een 53. peliminuutilla. Tshekki nousi kolmen maalin päähän ajassa 55.16, kun Eliska Krupnova hyödynsi Laura Mannisen harhasyötön.

Tässä vaiheessa päävalmentaja Lasse Kurronen otti Suomelle aikalisän.

Suomi kesti lopun ilman takaiskuja, vaikka Elli Kylmäluoma joutui jäähylle vielä kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. Alivoimalla pallo oli enemmän sinivalkoisilla.

Lempäälän turnaus toimii huippumaiden kenraaliharjoituksena marras-joulukuun taitteessa pelattaville Uppsalan MM-kisoille. EFT jatkuu Suomen naisten osalta lauantaina kello 16 Sveitsiä vastaan.

Ottelun tilastot

Juttua päivitetty 16.10. klo 0.40: Korjattu Veera ja Oona Kaupin tehopisteet.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola