Liigat

Savosen loukkaantumisesta lisätietoa – MM-kisojen suhteen tilanne on epävarma

20.10.
2021
Liigat

Puolustaja Krister Savonen pelasi viimeksi maajoukkuepaidassa syyskuun alussa. Kuva: Anssi Koskinen

Puolustaja Krister Savonen loukkaantui F-liigan ottelussa 24.9. Esport Oilersia vastaan. Aivotärähdyksen saaneen pelaajan kunnosta tihkui lisätietoa F-liigan ja Classicin tiedotteessa.

Savonen loukkaantui ottelun toisessa erässä lyötyään päänsä katsomorakenteisiin harmittoman näköisessä kamppailutilanteessa Markus Markkolan kanssa. Ottelu keskeytettiin ja se tullaan pelaamaan uudelleen tammikuussa.

– En itse tilannetta hirveästi muista, vaikka taju ei lähtenytkään. Videolta olen sen totta kai nähnyt. Huonoa tuuria siinä oli. Hallin kuulutuksesta kuulin siinä makoillessani, että Markkola sai punaisen kortin. Sanoin heti Passolle (Classicin manageri Pasi Peltola), että se kortti pitää ottaa pois Markkolalta, Savonen muistelee tiedotteessa ja korostaa, ettei loukkaantuminen ollut Markkolan syy.

– Olemme viestitelleet hänen kanssaan tapahtuman jälkeen ja homma ok.

Savonen on saanut kuntoutusprosessissaan apua alan asiantuntijoilta ja huippulääkäreiltä. Toipumisaikataulusta on vaikea sanoa tässä vaiheessa. Tilannetta hankaloittaa se, että puolustaja sai aivotärähdyksen myös vuoden alussa pelatessaan Sveitsin liigaa Wiler-Ersigenissä. Tuolloin huili oli parin kuukauden mittainen.

Tällä hetkellä suurta yleisöä kiinnostaa tietysti se, että onko Savonen toipumassa joulukuun MM-kotikisoihin.

– Olo on ihan hyvä nyt. Pikkuhiljaa eteenpäin, muusta ei toistaiseksi ole tietoa. Kukaan ei voi sanoa absoluuttisesti miten tämä etenee, Savonen kertoo tiedotteessa ja jatkaa:

– Tällä hetkellä teen kuntoutusharjoitteiden lisäksi treeniohjelmaa, joka minulle on rakennettu. Sen tavoitteena on kunnon ja voimatasojen ylläpitäminen.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen