Maajoukkueet

Suomelle viikonlopun toinen tappio – Tshekki nousi viimeisellä vitosella tasoihin ja voitti rankkarikisan

17.10.
2021
Maajoukkueet

Suomi kärsi tappion Tshekkiä vastaan. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen ja Tshekin miesten maajoukkueet kohtasivat sunnuntai-iltana Plzenin EFT-turnauksen päätöspelissä. Tshekki oli pelissä lopulta parempi rankkarikisan jälkeen maalein 5-4.

Suomi aloitti hyvin ja pääsi avauskympillä kahden maalin johtoon. Eemeli Salin ja Oskari Heikkilä onnistuivat maalinteossa. Tshekillä tarjottiin erän loppua kohden tasoituspaikkaa kahden ylivoiman myötä. Filip Langer laukoikin pallon maaliin 10 sekuntia ennen taukoa.

Toisessa erässä Tshekki ensin tasoitti, mutta Justus Kainulainen laukoi Suomen takaisin kuskin paikalle. Sami Johansson (1+1) naulasi Suomen kahden maalin johtoon kolmoserän alkuminuuteilla, mutta Tshekki iski tasoihin viimeisellä vitosella Filip Formanin ja Ondrej Nemecekin maaleilla. Tasoitus syntyi ajassa 58.26.

Tämän jälkeen lauottiin vielä rankkarikisa, jonka ainoat suomalaisonnistujat olivat Tatu Väänänen ja Justus Kainulainen. Forman ratkaisi rankkarikilpailun. Peli kaikkinensa oli suomalaisittain täysin voitettavissa, ja Suomi pitkälti hallitsi pallollista peliä, mutta Tshekki oli tärkeissä paikoissa tehokkaampi.

Suomi voitti Tshekin EFT-turnauksessa vain Sveitsin ja kärsi tappion Ruotsia sekä Tshekkiä vastaan. Turnaus oli viimeinen ennen joulukuun MM-kotikisoja.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen