Maajoukkueet

Suomen U19-naiset kirivät Sveitsin johdon kiinni, mutta tällä kertaa vastustaja vei rankkarit

16.10.
2021
Maajoukkueet

Veera Kuosmanen (#18) iski Suomen ensimmäisen maalin Sveitsiä vastaan. Kuva: Johanna Pohjoisvirta

Suomen U19-naisten maajoukkueen EFT-turnaus Lempäälässä on alkanut tasaisissa merkeissä. Lauantain ottelu Sveitsiä vastaan ratkesi perjantain tapaan vasta rangaistuslaukauskisassa. Tällä kertaa Suomi hävisi.

Ottelun loppulukemat kirjattiin Suomen kannalta 4-5-tappioksi, mutta nyt käsikirjoitus poikkesi perjantain Tshekki-kamppailusta. Tuolloin Tshekki nousi takaa tasoihin, nyt oli Suomen vuoro toimia onnistuneen kirin tekijänä.

Sinivalkoisten alku Bläk Boksissa oli sysimusta, kun Sveitsi tarjosi avauserässä sokkihoitoa. Ensimmäisen 20 minuutin jälkeen valotaululla näkyivät numerot 0-3.

Suomen kiri käynnistyi toisessa erässä Veera Kuosmasen ja kapteeni Suvi Hämäläisen maaleilla, eikä usko taittunut, vaikka Sveitsi karkasi ottelun puolivälissä vielä uudelleen kahden maalin karkumatkalle.

Miisa Turusen kaksi maalia kolmannessa erässä toivat Suomen tasoihin. Kun enempää osumia ei nähty ja ottelu oli varsinaisen peliajan jälkeen 4-4, ratkaisu haettiin varsinaisen peliajan jälkeen rangaistuslaukauskilpailusta.

Ratkaisevan rankkarimaalin upotti Noealia Trottmann, joka vastasi myös Sveitsin avausosumasta ottelussa.

U19-naisten EFT-turnauksen Lempäälässä kruunaa sunnuntaina kello 14 pelattava Suomi-Ruotsi.

Ottelun tilastot

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola