Maajoukkueet

Veera Kauppi ei ollut ainoa, joka rikkoi maajoukkue-ennätyksiä – Ruotsille uusi pisteykkönen

21.10.
2021
Maajoukkueet

Kim Nilsson on ruotsalaismaajoukkueiden kaikkien aikojen pörssihai. Kuva: Anssi Koskinen

Viikonlopun EFT-turnauksissa rikottiin salibandyn maajoukkue-ennätyksiä.

Veera Kauppi oli jo ennen EFT-turnausta naisten maajoukkueen pisteykkönen. Neljästi Lempäälässä osunut Kauppi nousi 86 maaliin ja ohitti 84 kertaa osuneen Eliisa Alangon.

Thorengruppenia edustavan Kaupin seurakaveri Emelie Wibronista tuli ensimmäinen ruotsalaisnainen, joka ylsi sataan maajoukkuemaaliin.

Ennätyksiä rikottiin myös Ruotsin miesten maajoukkueessa. Plzenin EFT-turnauksen kolmas ottelu oli Johan Samuelssonille, 33, uran 125. maajoukkuepaidassa. Länsinaapuria jo Helsingin vuoden 2010 MM-kisoissa edustanut keskushyökkääjä nousi sukunimikaimansa Mattias Samuelssonin ohi pelatuissa maaotteluissa.

Samuelssonin tavoin jo vuoden 2010 MM-kisoissa pelannut Kim Nilsson nousi Ruotsin kaikkien aikojen pisteykköseksi. 33-vuotias Nilsson takoi Suomea vastaan tehot 3+1 ja ohitti ykköstilaa ennen viikonloppua pitäneen Anna Wijk’n kaikkien aikojen tehokkaimpana ruotsalaisena. Wijk’llä oli kasassa 196 pistettä. Nilsson tehoili myöhemmissä peleissä siihen malliin, että hän puhkaisi ensimmäisenä ruotsalaisena 200 tehopisteen rajapyykin.

Sveitsin naisten maajoukkue sai myös uuden ennätysnaisen. Kuusissa edellisissä MM-kisoissa maataan edustanut puolustaja Tanja Stella pelasi 129. maaottelunsa ja nousi pelatuissa otteluissa kaikkien aikojen ykköseksi.

Ennätyksistä uutisoi sveitsiläissivusto Unihockey.ch.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira