Viikon kysymys

Viikon kyselyn tulos: Noin 2/3 vastaajista uskoi, että Suomi ei vuole kultaa kotikisoissaan

28.10.
2021
Viikon kysymys

Suomen MM-kullan voittamisen suhteen ei löytynyt luottoa keskustelussa. Kuvituskuva: Anssi Koskinen

Viime viikon kysymyksessä kysyttiin, että ”Voittaako Suomi MM-kultaa kotikisoissaan?”.

Vastaajista 65,9 % oli sitä mieltä, että Suomi ei voita mestaruutta joulukuun MM-kotikisoissa. Sen sijaan 34,1 % oli sitä mieltä, että Suomi voittaa mestaruuden. Suomi on voittanut kaksi edellistä mestaruutta vuosina 2016 ja 2018. Lisäksi Suomi vei voiton edellisissä kotikisoissa 2010.

Keskustelussa nimimerkki ”jippii” oli sillä linjalla, että Suomen mestaruuden voittamisella tai voittamattomuudella ei ole suurempaa merkitystä.

Ei voita, mutta mitä ihmeen väliä sillä on? Yks ottelu? Suomi on vienyt viimeset vuodet. Jotta laji kehittyisi, niin pitää päävastustajan kehittää peliään, jotta peli menis eteenpäin. Hienoa, jos svedut on onnistuneet analysoinnissa ja kehittämisessä niin paljon, ettei voitto oo kirkossa kuulutettu. On jotenkin suloisen lapsellista, että lajissa jossa on ollut vain 2, siis VAIN kaksi maailmanmestaria koko lajihistorian aikana, puhutaan siitä kumpi voittaa seuraavat kisat. Tai siis sen yhden loppuottelun. Mitä ihmeen väliä?!

”Mahoneylla” oli mielessään jo täysin uusi mestarisuosikki.

Valitettavasti ei. Tsekki vie… Nuorekas jengi ja u19 maju näyttää että valtikka on siirtymässä pois pohjolasta!

”Holden” ei uskonut Tshekkiin.

Lajin kannalta olisi loistouutinen, jos Tshekki voittaisi. Jatkuvasti puhutaan kv-tasosta, mutta valitettava totuus on että kv-taso tarkoittaa edelleen neljää maata. Jokainen F-liigan joukkue pelaisi itsensä neljän parhaan joukkoon.

Väitteeseen F-liigajoukkueiden neljän joukkoon pääsystä tuli vastaväite ”Pirkalta”.

Tätä en usko. Suomen, Ruotsin, Tsekin ja Sveitsin voittaminen saattaisi onnistua suomalaiselta TOP6 seurajoukkueelta satunnaisesti. Classic voisi hyvänä päivänä voittaa Suomen, jos sen pelaajat pelaisivat seurajoukkueessa. Fliigan peräpään joukkueet tuskin voittaisivat edes Latviaa ja Saksaa. Ainakin sillä perusteella miten nämä maat pelasivat vuoden 2018 MM-kisoissa Prahassa.

Keskustelu johti lopulta vertailuun siitä minkälainen Classic vs. muu Suomi -peli olisi ja ketkä edustaisivat ”muuta Suomea”. ”Pro Stick” tarjoili varsin pätevän joukkue-ehdotuksen:

Hauska ajatusleikki ja omissa papereissa Classic tulisi tuohonkin otteluun ennakkosuosikkina. ”Muun Suomen” joukkueessa saattaisi olla vaikkapa seuraavanlainen koostumus:

Kotilainen-Pylsy-Rantala
Kainulainen-Kainulainen-Hautaniemi
Kapanen-Astala-Kailiala
T.Iiskola-Kukkola

Väänänen-Stenfors
Lehkosuo- Mäkinen
Suomela-Lindfors

Kaltiainen
Tuomala

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen