Viikon top 5: Useimmiten jatkoajalle miesten liigassa päätyneet joukkueet

Happeen peleissä on nähty viime vuosina rankkarikisoja. Kuva: Esa Jokinen

Happeen peleissä on nähty viime vuosina rankkarikisoja. Kuva: Esa Jokinen

Viikon top 5 -listalla tarkastellaan tällä kertaa joukkueita. Listasimme useimmiten jatkoajalle miesten liigan runkosarjaotteluissa päätyneet joukkueet. Ajallisena rajauksena listauksessa toimi nykyinen pistelaskusysteemi, joka on ollut voimassa kaudesta 2018-19 saakka.

Nykyisen pistelaskujärjestelmän puitteissa varsinaisen peliajan voitosta saa kolme pistettä. Jatkoajan tai voittolaukauskilpailun voittaja saa kaksi pinnaa ja häviäjä yhden. Kaudella 2017-18 suora voitto toi kaksi pistettä, jatkoajalla ja rankkareilla pisteet jaettiin samaan tapaan kuin nykyään. Ennen kautta 2017-18 rankkarikisat eivät olleet käytössä, eikä jatkoajan hävinnyt joukkue saanut pistettäkään. Jos ratkaisua ei syntynyt pisteet jaettiin.

Listauksessa arvotetaan kertoja, kun joukkue on päätynyt jatkoajalle. Jos kertoja on yhtä monta, paremmuusjärjestys on ratkaistu pisteiden mukaan.

5. EräViikingit, 12 kertaa
Kaudella 2018-19 ErVi päätyi jatkoajalle viisi kertaa, seuraavalla kaudella kolmesti ja viime kaudella neljään otteeseen. Yhteensä 12 varsinaisen peliajan jälkeen tasan päättyneestä pelistään ErVi on voittanut seitsemän ja hävinnyt viidesti. Pisteitä helsinkiläisillä on 19.

4. Welhot, 13 kertaa
Viime kevään päätteeksi sarjasta pudonnut Welhot eteni jatkoajalle kaudella 2018-19 peräti yhdeksän kertaa. Se on enemmän kuin Classic (6), SPV (8) ja LASB (6) koko tarkastelujakson aikana. Kahdella seuraavalla kaudella kuopiolaisten jatkoaikojen määrä väheni selvästi. Toissa kaudella Taikurit oli jatkoilla kolmesti, viime kaudella kerran. 13 jatkoaikaa toivat kuusi voittoa ja 19 pistettä.

3. Nokian KrP, 13 kertaa
Näätälauma on päätynyt jatkoajalle tämän syksyn molemmissa otteluissa. Määrä on sama kuin koko viime kaudella yhteensä. Aiemmilla kausilla nokialaisten peleissä nähtiin neljä ja viisi jatkoaikaa. Näätien jatkoajat ovat olleet tasaisia voittojen valossa, sen voitettua seitsemän kertaa ja hävittyä kerran vähemmän. Pisteitä on tullut kaikkiaan 20.

2. Oilers, 13 kertaa
Espoolaiset ovat liigan selvästi paras jatkoaikajoukkue. Sarake näyttää yhdeksää voittoa ja neljää tappiota. Voittoprosentti on näin ollen 69 ja pisteitä on tarttunut 22 kappaletta. Kausilla 2018-19 ja 2019-20 Oilers pelasi molempina viisi jatkoaikaa. Viime kaudella se voitti kaikki kolme varsinaisen peliajan jälkeen tasan päättynyttä peliään.

1. Happee, 14 kertaa
Hirviryhmä nousi listan piikkipaikalle maanantaina hävittyään jatkoajalla KrP:lle. Piikki nähtiin kaudella 2019-20, kun Happee eteni kuudesti jatkoajalle ja vieläpä jokaisella kerralla rankkarikisaan asti. Se on kerännyt Oilersin tavoin 22 pistettä voitettuaan kahdeksan kertaa.