Liigat

Yle: Sateenkaarinauhaa kantanut PSS-kapteeni ikävässä välikohtauksessa – ”Tuollainen ei kuulu missään hetkessä pelitapahtumiin”

04.10.
2021
Liigat

Inka Lampinen käytti sateenkaarinauhaa myös aiemmilla kausilla PSS:n kapteenina. Kuva: Jarmo Koskela

Viime keskiviikkona EräViikinkien ja PSS:n välillä pelatussa naisten F-liigan ottelussa nähtiin erikoinen välikohtaus vieraiden kapteenin Inka Lampisen ja ottelua seuranneen katsojan välillä, Yle uutisoi.

PSS-kapteeni Lampinen sai ensimmäisellä erätauolla katsojalta kehotuksen vaihtaa sateenkaaren väreissä ollut kapteeninauha pois. Samainen katsoja toisti sanomansa vielä pukukoppikäytävällä todeten Lampiselle, että “tämä on mun aluetta“, Ylen jutussa kerrottiin.

– Vaikea sanoa toisen ihmisen puolesta, mikä hänen ajatuksensa taustalla oli tai mikä hänen ajatusmaailmansa on. Oma ajatukseni oli se, että hän ei selkeästi ajattele tasa-arvoasiasta samalla tavalla, Lampinen valotti tapahtumien kulkua Yle Urheilulle.

Ruotsista Porvooseen täksi kaudeksi palannut Lampinen kertoi Ylelle, ettei vienyt asiaa eteenpäin ottelutapahtumasta vastuussa oleville vaan pyrki keskittymään otteluun.

– Kyseessä on tosi iso ja laajasti ihmisiä koskettava asia, eikä tuollainen kuulu missään hetkessä pelitapahtumiin. En tiedä, olisiko siinä hetkessä kyseisen ihmisen kanssa voinut edes käydä keskustelua.

EräViikingit voitti ottelun maalein 5–4.

Urheilukentillä sateenkaarenvärinen kapteeninauha symboloi tukea moniarvoisuudelle ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksille. Salibandykentillä sateenkaarinauha on nähty myös muun muassa Oilersin Casper Pfitznerin käsivarressa. Jalkapallon puolella Englannin Valioliigassa on järjestetty vuosittain sateenkaarikampanjoita, jolloin kaikki kapteeninnauhat ja kulmaliput ovat olleet sateenkaaren väreissä.

Lampinen kertoi seisovansa nauhan tarkoituksen takana. Hän sanoi kokevansa, että kyseisistä asioista on tärkeää puhua, sillä moni pelaaja pohtii edelleen omaa identiteettiään ja sitä, kuinka avoimesti siitä voi puhua.

Lähde: Yle Urheilu

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira