Divarit

Divarikyylä: Onko Divari helsinkiläisten pääsarja? ”Otollinen sarja näille pelaajille”

12.11.
2021
Divarit

Pirkat ja Soittorasia ovat melko eri viretiloissa Divarissa. Kuva: Esa Takalo

Divarikyylän tuoreessa katsauksessa otetaan jälleen kiinni Divarin ajankohtaisiin aiheisiin.

Seuraava kyyläraportti ilmestyy vasta lähempänä joulua runkosarjan puolivälin katsauksena osin MM-kisoista johtuen.

Jatka lausetta: Kolme viikkoa on taas mennyt…

.. nopeasti ja huomaamattomasti tamperelaisten dominoidessa. Tuskin tuli kenellekään yllätyksenä, että Soittorasia on 4 ottelun voittoputkessa tässä vaiheessa kautta. Kiertolaisjoukkue Koovee suorittaa vahvasti latvialaisten johdolla ja jahtaa hyvällä tahdilla M-Teamia.

Liigatasolla on puhuttu Helsingin alhosta, mutta hesalainen M-joukkue johtaa Divaria ja Haukatkin aika hyvissä asemissa. Onko tämä nyt sitten se pääsarja helsinkiläisille?

– Helsinkiläisille on kivasti tarjolla Arena Centerin halleissa viereisillä kentillä hupisarjaa, harrastesarjaa ja kai tämä on sitten se pääsarja.

– Pääkaupunkiseudulla on laaja tarjonta hyvistä junioripelaajista, jotka kasvavat aikuisten sarjojen puolelle, mutta liiga on vielä vähän liian kova paikka. Divari on aika otollinen sarja näille pelaajille.

– Bussivarikon omilla pojilla on vahva prosessi menossa kaikilla osa-alueilla ja Divari on seuralle tällä hetkellä erinomainen sarja rakentaa jotain hyvää helsinkiläisille salibandyn ystäville. Aito suositus: käykää katsomassa jokin ottelu, se on mainettaan parempi kokemus nykyään.

– Hawks on alkanut kasvaa jo ihan oikeaksi ja uskottavaksi seuraksi. Muovi tuoksuu Myllypuron käytävillä vielä pitkään, mutta edustusjoukkueen pelatessa Divarissa menestyksekkäästi on haukkaperheellä mahdollisuus luoda Itä-Helsinkiin hyvää paikallista sählykulttuuria esikuvineen.

– Äärimmäisen optimistinen ennustus tulevaisuuteen: Kaudet Divarin kärkipäässä laadukasta toimintaa tehden ovat johtaneet täysiin halleihin ja hyvään kannustuskulttuuriin kummankin kotiotteluissa. Divarin pudotuspeleissä pelataan kiihkeitä paikalliskamppailuita liiganoususta näiden kahden helsinkiläisjoukkueen välillä. Kunnollista vastakkainasettelua joukkueiden välille voisi lähteä rakentamaan jo nyt.

Rangersia ja Soittorasiaa on täällä ihmetelty suuntaan ja toiseen, mutta mitä Pirkkalan Pirkoille on tapahtunut?

– Oliko Tommi Aholan menettäminen näin iso asia Pirkoille?

– Uusia pelaajia on kyllä tullut tilalle, mm. Jiri Tervo on ollut pirteän yllättävä lisä Pirkkain kokoonpanoon ja Aleksi Peltola tuli Nokialta naapurin puolelle, mutta runkopelaajien puolella on hieman haasteita ja se kuuluisa X-factor puuttuu. Ensimmäisen kauden yhtenäisyys, kuten nyt Soittorasialla, oli isona vahvuutena ja sen jälkeen ei oikein kunnollista uusiutumista, joten vuosi vuodelta tulostaso on tippunut alaspäin. Useampi pelimies löytyy +/- tilaston huonommasta päästä ja puolustuspelaaminen rakoili jo viime vuonna hieman, nyt virheitä näkyy kentällä entistä enemmän ja aukkoja muodostuu vaarallisen paljon.

– Päästettyjä maaleja on tilastojen mukaan tullut 6,75 per peli ja se on noin maalin verran enemmän kuin viime kaudella. Aika iso työmaa pallollisen pelaamisen paikattavaksi.

Jos on nousija Soittorasiaa kehuttu niin toinen nousija Rauman SalBa on ollut vaisumpi. Miten siinä niin on käynyt?

– SalBa on periaatteessa ongelmissa, mutta räpiköi jotenkuten pinnalla. Viidestä edellisestä ottelusta sympaattinen tappio on aika katkeraa koettavaa. Tuhosiko 10-1 tappio M-Teamille itseluottamuksen tiukkojen otteluiden voittamiseen vai vaikuttaako kyseisessä ottelussa loukkaantuneen maalivahti Jani Lahden poissaolo liikaa?

– Edellisessä kolmessa matsissa maalivahtien torjunnat & prosentit selkeästi vastustajalle ja otteluista tappiot, tosin O2-Jyväskylälle vasta jatkoajalla. Onko haasteet maalaamisessa, torjumisessa vai molemmissa? Yritystä on paljon ja maaliodottamaa luodaan reippaasti, mutta tulos jää juuri sen verran vajaaksi, että sijoituksena raa’assa sarjassa on tällä hetkellä toiseksi viimeinen.

Divarin vanhin oli noin 28-vuotias, kun Divarin nuorin syntyi. Mitä uumoilet vanhimman tehneen tuona nuorimman synnyinpäivänä 2007?

– Olisikohan kyseisenä helmikuisena perjantai-iltana nautittu tuolloin vielä 2. divisioonaa pelanneen ÅIF:n saunaillasta, jossa on lyöty lukkoon suunnitelmat kevään sarjanousulle ja joukkueen pitkän pääsarjataipaleen alkutahdeille?

Miksi Divarin joukkueet O2 ja SaiPa huijasivat Suomen Cupin puolivälieräarvonnassa?

– Foliohattu esille: Viedään tämä salaliittoteoria ylemmälle tasolle ja siirretään katseet kohti Alakiventietä, jossa synkkä taistelu Salibandyliiton ja SSBL Salibandy Oy:n välillä on edennyt niin pitkälle, että lämmitetyillä palloilla on haluttu saada väkisin yksi liiton kärkisarjan edustaja final fouriin.

– Tosissaan puhuen tämä arvonta oli Cup-fanin silmin melko epäonninen, sillä jokainen neljästä puolivälieräparista nähdään myös normaaleissa sarjapeleissä. Romanttiset tarinat jäävät hieman vajaaksi, kun eri sarjatasojen joukkueet eivät pääse kohtaamaan toisiaan maksimaalisen paljon. Tsempit kuitenkin Jyväskylään ja Lappeenrantaan, jompikumpi pääsee nauttimaan hienosta viikonlopusta Turussa ja vihdoin haastamaan liigajoukkuetta.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen