ErVi:lle jo kolmas pelikielto viikon sisään – Daniel Tenhoselle yhden ottelun huili

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

EräViikinkien Daniel Tenhonen sai kurinpitodelegaatiolta yhden ottelun pelikiellon.

Pelikieltoon johtanut tilanne sattui viime perjantaina (5.11.) EräViikinkien ja Classicin välisessä ottelussa. Ottavana osapuolena kontaktissa oli Classicin Nico Salo.

Ottelun erotuomarit eivät viheltäneet tilanteesta rikettä, mutta kurinpitodelegaatio antoi Tenhoselle yhden ottelun pelikiellon. Päätöstä perusteltiin seuraavasti:

Kyseessä on pelinomainen ja nopea tilanne, jossa Tenhonen pyrkii etenemään maalille laukauksen jälkeen. Hän pyrkii väistämään Saloa siinä kuitenkaan onnistumatta ja törmäyksen seurauksena menettää tasapainonsa ja pyörähtää voimakkaasti. Ilmalennon aikana Tenhosen on reagoitava nopeassa tilanteessa ja huonossa tasapainossa, mikä on haastavaa. Nämä seikat katsotaan lieventäviksi seikoiksi rangaistusta määritettäessä. Kurinpitodelegaatio kuitenkin katsoo, että Tenhonen ojentaa holtittomasti mailansa kohti Saloa väistötilanteessa, mikä johtaa voimakkaaseen kontaktiin. Tenhonen on lieventäväksi katsotuista seikoista huolimatta vastuussa toiminnastaan tilanteessa ja osoittaa siten piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan, vaikkei hänen tarkoituksenaan olisikaan osua vastapelaajaan väkivaltaisesti.

EräViikingit katsoi omassa vastineessaan, ettei Tenhonen hakenut kontaktia tarkoituksellisesti, eikä hänellä olisi ollut mahdollisuutta estää yhteentörmäystä. Classicin vastine sen sijaan oli niukkasanaisempi.

– Classic haluaa että F-liigassa kurinpito järjestelmä automatisoituu sekä ammattimaistuu. Jätämme tilanteen lopullisen arvioinnin kurinpitoryh- män tehtäväksi.

Tenhosen saama pelikielto oli jo kolmas EräViikinkien pelaajalle annettu sanktio viikon sisään. Sunnuntaina 31.10. pelatun LASB-ottelun jälkeen Jani Kukkola sai kolmen ottelun pelikiellon, Jacob Kerola yhden ottelun kakun.

Tenhosen pelikieltoon johtanut tapaus videolla:

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan