Liigat

F-liigan johto puuttui peliin – Kukkolan tapaus etenee sittenkin kurinpitoon

02.11.
2021
Liigat

Kimmo Nurminen puuttui jämäkästi kurinpitoprosessiin. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen ja Salibandyliiton pääsarjapäällikkö Jani Holopainen ovat päättäneet viedä su 31.10. LASB – EräViikingit -ottelussa ajassa 39:17 tapahtuneen EräViikinkien Jani Kukkolan kontaktin LASB:n Tiitus Salokankaaseen pääsarjojen kurinpitodelegaation käsiteltäväksi.

Taustalla on Pääsarjojen sarjamääräysten 47 pykälä, jonka myötä F-liigan toimitusjohtaja ja Salibandyliiton pääsarjapäällikkö voivat viedä ilmoituksella tilanteita kurinpidon tarkistettavaksi. Viimeksi vastaava tilanne nähtiin viime kaudella Peter Kotilaisen tapauksessa.

Kukkolan sunnuntaisesta tilanteesta tuomittiin itse ottelussa kahden minuutin rangaistus. Seuraavaksi Kukkolan tapaus siirtyy kurinpitodelegaation pöydälle. Liigan videotuomari Rainer Ehro ei nähnyt, että tapausta olisi tarvetta viedä kurinpidon käsittelyyn.

– Päähän kohdistuneet kontaktit ovat puhuttaneet viime aikoina paljon ja katsomme tämän tilanteen sellaiseksi, että kurinpitodelegaation on hyvä päästä muodostamaan kantansa siihen, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kommentoi.

Teksti: F-liigan tiedote

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen