F-liigan pörssikärki on päässyt yli masennuksesta ja jalkavaivoista: ”Ollut hyvä fiilis pelata ja ei ole tarvinnut stressata sen enempää”

Milla Nordlund on ollut tehokas alkukaudella TPS:n paidassa. Kuva: Anssi Koskinen

Milla Nordlund on ollut tehokas alkukaudella TPS:n paidassa. Kuva: Anssi Koskinen

Naisten F-liigan pistepörssiä johtava Milla Nordlund kertoi uransa vastoinkäymisistä TPS:n verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa.

Nordlund on iskenyt TPS:lle alkukauden 11 ottelussa pisteet 18+7. Ne oikeuttavat tällä hetkellä F-liigan A-lohkon pistepörssissä kärkisijaan. Hänet valittiin myös naisten liigan syyskuun pelaajaksi.

Toissa kaudella (2019-20) Nordlund mätti turkulaisjoukkueelle runkosarjan 24 ottelussa 47 pistettä, mutta viime kaudella saldoksi jäi 16 ottelussa ”vain” 18 pistettä.

Nordlund kertoi seuransa verkkosivujen haastattelussa avoimesti, että on kohdannut elämässään muitakin vastustajia kuin ne kentällä erivärisissä paidoissa olevat.

Hän on kärsinyt masennuksesta ja jalkavaivoista.

– Masennuksesta on nyt päästy yli ja loukkaantumiset ovat vähentyneet, niin se on aika iso syy, miksi on nyt mennyt paremmin. On ollut hyvä fiilis pelata ja ei ole tarvinnut stressata sen enempää, Nordlund kertoi TPS:n verkkosivuilla.

Tapaninpäivänä 24 vuotta täyttävä Nordlund on edellisen kerran ollut maajoukkueen mukana vuonna 2019, eikä ole lähdössä pelaamaan tuleviin Uppsalan MM-kisoihin.

– Nyt kun nuo maajoukkuekuviotkaan eivät ole mukana, niin olen saanut keskittyä vaan seurajoukkueeseen, ja se on on ollut se isoin syy alkukauden vireeseen, hän sanoi.

Nordlund kuitenkin paljastaa haastattelussa, että paluu Suomen paitaan kutkuttelisi vielä – kuten myös paluu Ruotsin liigaan, jossa hän pelasi kauden 2018-19 Endre IF:ssä.

– Haluaisin päästä pelaamaan vielä MM-kisoihin, mutta myös Ruotsiin olisi kiva vielä joskus palata, jos siihen avautuu mahdollisuus.