Kirkkonummi Rangers ei meinannut millään päästä pois Pommarista – vasta kuudennet jäähyväiset olivat kylliksi

Pommari kuvattu viime keväänä ennen Divarifinaalien ottelua. Kuva: Juhani Järvenpää

Pommari kuvattuna viime keväänä ennen Divarifinaalien ottelua. Kuva: Juhani Järvenpää

Hautajaiset seis, vainaja puuttuu! Näitä Juice Leskisen laulun sanoja voisi vapaamuotoisesti siteerata puhuttaessa Kirkkonummen Rangersin kotihallisaagasta salibandyn Divarissa. ”Vainaja” on tässä tapauksessa legendaarinen Pommari eli Kirkkonummen väestönsuoja.

”Kiitos hienolle kotiyleisölle Pommarin kuudennessa jäähyväisottelussa”, Kirkkonummi Rangers kiitteli Twitter-tilillään lauantai-iltana, kun se oli miesten Divarin ottelussa kaatanut Welhot 9-2 Kirkkonummen väestönsuojassa.

Lokakuun lopun Welhot-kamppailu oli merkitty pelattavaksi Pommarissa itse asiassa jo alkuperäisessä otteluohjelmassa kesällä, mutta niin vain Rangers pelasi kauden kolme aiempaakin kotiotteluaan siellä.

Sunnuntaina Josbaa vastaan koitti kauan odotettu hetki, kun Rangers pääsi pelaamaan uuteen Jokirinteen liikuntahalliin.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Rangersin piti pelata uudessa hallissa jo viime keväänä, mutta sitten matkaan tuli mutka jos toinenkin.

– Kesän jälkeen viimeistään sinne pääsyn piti olla varmaa. Onhan tämä ollut aikamoinen episodi. On tullut kaikenlaista säätämistä, Rangersin valmennuspäällikkö, edustusjoukkueen päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä kertoi puhelimitse Pääkallolle Josba-ottelun jälkeen.

Suojalevyjen etsintää

Ehdittiinkö Pommarissa pitää todellakin kuudet jäähyväiset?

– Olen itsekin mennyt laskuissa sekaisin, Fager-Pintilä huokasi.

– Ne alkukauden ottelusiirrot tulivat aina muutaman päivän varoitusajalla. Kiitos kaikille joustosta, että homma saatiin vietyä näinkin läpi. Oma jumppaaminen siinä on ollut aina, että miten saadaan vuorot järjestettyä.

Loppujen lopuksi Jokirinteen liikuntahallin avaamista yleisölle viivästytti se, että Kirkkonummelta puuttuivat avattavan katsomon alle asennettavat suojalevyt, jotka estävät sen, että painavat katsomorakenteet eivät jätä jälkiä salin mattolattiaan.

– Suojalevyjä on etsitty ympäri maailmaa kissojen ja koirien kanssa. Sinne piti tulla metalliset alumiinilevyt. Nyt ne levyt ovat vaneria, Fager-Pintilä kertoi.

– En haluaisi painottaa liikaa negaa, mutta tässä on tapahtunut yhtä sun toista. Kaikilla on asioista oma vastuunsa: seuralla, kunnalla ja rakennuttajalla SRV:llä.

Aivan vielä kaikki ei ole Jokirinteessä valmiina, sillä 600 katsojapaikasta on toistaiseksi käytössä 400, kun yksi kolmesta katsomonosasta on vielä remontissa.

Josba-ottelun yleisömääräksi pöytäkirjaan merkittiin 198.

– Varmaan tämä on ollut yleisöllekin sekavaa. Porukka on kysellyt, pelaatteko te Pommarissa vai Jokirinteessä, Fager-Pintilä tuumi.

– Tämä oli nyt avausottelu, mutta ihan hirveästi ei haluttu rakentaakaan sellaista isoa pakettia. Katsotaan tulevista isommin jokin kotipeli, kun tiedetään miten halli ja systeemit toimivat, ja yritetään saada ottelutapahtuma arvoisekseen.

Sebastian Fager-Pintilän syksyyn on mahtunut unettomia öitä. Keväällä häntä haastateltiin Pommarissa ennen Divarifinaalia. Kuva: Juhani Järvenpää

”Unettomia öitä”

Kotihallin kanssa säätämisen lisäksi Fager-Pintilää on mietityttänyt alkukaudella myös Rangersin pelaaminen. Viime kaudella Divarifinaaleihin asti edenneellä joukkueella on ollut vaikeaa, mutta viikonloppuna otettu täysi pistepotti Welhoilta ja Josbalta helpottaa oloa.

– Pirun tärkeä viikonloppu. Jos olisi mennyt eri lailla, olisi pitänyt tehdä aikamoisiakin päätöksiä ja ratkaisuja, hän myönsi.

Fager-Pintilän mukaan Rangersilla on takanaan vaikeita viikkoja, kun voittoja ei ole tullut. Se on ollut monen asian summa.

– Kun lumipallo lähtee vierimään väärään suuntaan, se on ollut vaikea katkaista. On koetettu miettiä, mistä homma kiikastaa. Itsekin olen viettänyt aika paljon unettomia öitä, että saa homman raiteilleen, Fager-Pintilä summasi.

– Tämä viikonloppu jeesaa, mutta vielä on pitkä matka. Nämä ovat usein myös henkimaailman juttuja.