Maajoukkueet

Kisadebytantti Daniela Westerlund ennakoi Ruotsi-ottelua – ”Voittoa lähdetään hakemaan”

30.11.
2021
Maajoukkueet

Daniela Westerlund valittiin Suomen parhaaksi ottelussa Slovakiaa vastaan. Kuva: IFF

Naisten arvokisoissa debytoinut Daniela Westerlund on noussut Suomen joukkueesta esiin vahvoilla otteillaan. Poikkeuksellisesti puolustajan paikalle maajoukkueessa istutettu EräViikinkien kapteeni ennakoi alkusarjan päättävää Ruotsi-ottelua.

Maajoukkueessa paluu ensimmäisiltä liigakausilta tutulle pelipaikalle

Täksi kaudeksi EräViikinkien riveihin Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen palannut Daniela Westerlundin vahva syyskausi on jatkunut F-liigakentiltä Uppsalassa pelattaviin MM-kisoihin.

Moni hieraisi silmiään, kun Westerlundin pelipaikaksi kisajoukkueen julkistuksessa ilmoitettiin puolustaja, joskin puolustajan paikka ei täysin vieras helsinkiläispelaajalle ole. Porvoon Salibandyseuran väreissä ensimmäiset pelinsä liigakentillä kaudella 2013-2014 pelanneelle SB Heinolan kasvatille puolustajan tontti tuli avauskausilta tutuksi.

Avausottelussa Saksaa vastaan Westerlund nähtiin My Kippilän rinnalla Suomen ykkösketjun takana. Toisessa ottelussa pelipaikka löytyi Meri-Helmi Höynälän johtamasta kolmosvitjasta, kun Iida Mettälä otti oman paikkansa Kippilän viereltä. Tuossa ottelussa hyvät otteet konkretisoituivat tehtynä maalina ja ottelun parhaan pelaajan palkintona.

Miten oma pelaaminen on Westerlundin mukaan sujunut?

– Oma peli on ollut nousujohteista. Pelit Saksaa ja Slovakiaa vastaan olivat jonkin verran erilaiset. Tuntui että molemmissa pääsi hyvin pelille ja pelaamaan omilla vahvuuksilla. Nyt kuitenkin vastukset vain kovenevat ja pitää kiristää entistä enemmän ruuvia.

Alkusarjan päätösottelussa vastassa kisojen suurin ennakkosuosikki

Sosiaalisessa mediassa Suomen ja Ruotsin pelejä on hieman turhaan vertailtu keskenään. Kisaemäntien maalintekokarkeloita ei kannata vertailla Suomen otteisiin, sillä molemmilla joukkueilla on varmasti omat suunnitelmansa alkusarjan peleihin ja lopulta, vain voitot ratkaisevat.

Onko Suomi onnistunut siinä, mitä joukkue on lähtenyt hakemaan alkusarjan otteluista?

– Mielestäni ollaan. Olemme saaneet onnistumisia laajalla rintamalla, mikä ruokkii joukkueen itseluottamusta. Ja tietenkin voitot molemmista peleistä, mikä tämmöisessä turnauksessa on tärkeintä.

Moni on pitänyt otteluohjelmaa Suomen kannalta suotuisana, kun vastus on ottelu ottelulta koventunut ja alkusarjan päätösottelussa vastaan asettuu kisojen suurin ennakkosuosikki Ruotsi. Miten otteluohjelma on palvellut joukkuetta Ruotsi-ottelua varten?

– Slovakia oli jo kovatasoisempi joukkue verrattuna Saksaan ja heitä vastaan päästiin testaamaan enemmän puolustuspeliäkin. Ruotsi on kuitenkin vielä eri tason joukkue ja sen jokainen tietää. Otteluun valmistautuminen korostuu entisestään, Westerlund ruotii.

Mitä joukkue lähtee hakemaan tuosta ottelusta ennen pudotuspelivaiheen alkamista?

– Voittoa lähdetään hakemaan. Siistiä kohdata Ruotsi jo alkusarjassa heidän kotikisoissaan, jolloin varmasti myös porukkaa on paikalla katsomassa, puolustaja päättää.

Alkusarjan päätösottelu Ruotsia vastaan alkaa tiistaina kello 17.55. Yle näyttää ottelun suorana TV2:lta.

Julius Mella
1/2 @LoistoCast -podcastista

Asemapaikka: Turku

Twitter: @juliusmella