Lahden liigapelistä paljon jälkiporua – Kukkolan kovaotteinen ”estäminen” ei edennyt edes kurinpitoon

Jani Kukkola (oik.) ei saanut lisärangaistuksia sunnuntain tapahtumista. Kuva: Jarmo Koskela

Jani Kukkola (oik.) ei saanut lisärangaistuksia sunnuntain tapahtumista. Kuva: Jarmo Koskela

Sunnuntaisessa LASB-EräViikingit -pelissä piisasi draamaa loppuun asti. Ottelun hahmo Juho Niinikoski (3+2) iski helsinkiläisten voittomaalin 11 sekuntia ennen loppua.

ErVin dramaattinen voitto ei kuitenkaan kerännyt päähuomiota maanantaina. Salibandykonossööri Toni Lötjönen twiittasi jo sunnuntaina pelin jälkeen tapauksesta, jossa EräViikinkien kokenut sentteri Jani Kukkola kauniisti sanoen esti LASB-hyökkääjä Tiitus Salokangasta. Tilanteesta tuomittiin ottelussa kahden minuutin jäähy estämisestä.

Tilanne oli kuitenkin viety eteenpäin pelin jälkeen videotuomari Rainer Ehron pöydälle. Ehro arvioi kyseisen tilanteen ja erillisen ErVin Jacob Kerolan rikkeen. Jälkimmäinen eteni varsinaiseen toimeenpanevaan kurinpitoon, ja Kukkolan tapaus ei. Tämä on aiheittanut paljon hämmennystä.

Keskusteluissa on ihmetelty paljon päätöstä varsinkin sosiaalisessa mediassa ja keskustelufoorumilla. Salokangas ilmaisi julkisesti, että kokenut maajoukkuesentteri ei vaikuttanut ainakaan katuvaiselta tilanteen jälkeen.

Lisähöyryä on tuonut tietysti se, että Salibandyliitto lupasi viime kaudella kiinnittää huomiota sekä fyysiseen pelaamiseen että kurinpitoon. Kurinpito uudistuikin siinä määrin, että yksittäisen kurinpitäjän korvasi kolmen hengen neuvosto. Videotuomarilla on kuitenkin välissä edelleen valtaa päättää etenevätkö tapaukset kurinpitoon lainkaan vai ei, jos tilanteista ei ole tuomittu isoja rangaistuksia.

Videotuomarin ei tarvitse perustella omia päätöksiään julkisesti, joten on vaikea sanoa miksi Kerolan tilanne eteni kurinpitoon, mutta Kukkolan ei.

Kerolan tilanne: