Maajoukkuetähti Lamminen pelikieltoon cupissa – ”Huitaisi oikealla kädellään leveän liikkeen sivulle”

Janne Lamminen huilaa Suomen Cupin puolivälieräpelin. Kuva: Esa Takalo

Janne Lamminen huilaa Suomen Cupin puolivälieräpelin. Kuva: Juhani Järvenpää

F-liigan Classicia edustava Janne Lamminen on määrätty yhden ottelun pelikieltoon Suomen Cupissa. Lammisen pelikielto juontuu tilanteeseen, jossa Indians-hyökkääjä Leevi Auranen sai osuman kasvoihinsa cupin edellisellä kierroksella.

Osuma kasvoihin oli kova sillä Auranen vietiin tilanteen myötä sairaalaan tutkittavaksi. Sen tarkempaan tietoa Aurasen vammoista ei ole kerrottu.

Lammiselle pelikiellon antoi tässä tapauksessa Salibandyliiton toimihenkilöt ja kurinpitovaliokunta, sillä Suomen Cup on liiton, mutta ei liigan alainen kilpailu. Tapauksesta kerrottiin seuraavaa.

Kiihdyttäessään pallollisena vauhtia Lamminen samalla huitaisi oikealla kädellään leveän liikkeen sivulle ja takaviistoon osuen tällöin häntä takaa ahdistanutta Indiansin Leevi Aurasta kasvoihin. Kurinpitovaliokunnan arvion mukaan kyse ei ollut normaalista juoksuun liittyvästä käden liikkeestä, vaan Lamminen pyrki tekemään itseään ”leveämmäksi” ja itselleen tilaa ja samalla hidastamaan tai vaikeuttamaan tietensä takanaan olevan vastustajan liikettä. Vaikka valiokunta ei uskonut Lammisen pyrkineen vahingoittamaan vastustajaa, se katsoi, että hänellä olisi ollut mahdollisuus pelata tilanne turvallisemmin ja että hän ei ottanut asianmukaisella tavalla huomioon tietensä takanaan olleen vastustajan turvallisuutta. Valiokunnan päätös syntyi äänin 5-1 yhden jäsenen ollessa vapauttavan päätöksen kannalla.

Classic vetosi vastineessaan vahinkoon, mutta tapaus katsottiin yhden ottelun pelikiellon arvoiseksi, joten Lamminen ei pelaa tämän hetken tiedon valossa ensi sunnuntain cupin puolivälieräpelissä Nokian KrP:ta vastaan. seura voi kuitenkin viedä tapauksen eteenpäin valituslautakunnan käsiteltäväksi.

Miesten TEHO Sport Suomen Cupin puolivälierät:

Keskiviikko 17.11. klo 18.30 TPS–Happee
Sunnuntai 21.11. klo 17.00 SPV–EräViikingit
Sunnuntai 21.11. klo 18.00 Classic–Nokian KrP
Lauantai 27.11. klo 14.00 SaiPa–O2-Jyväskylä

Suomen Cup huipentuu 7.-9.1. 2022 Turussa pelattavassa final four-tapahtumassa.