Maininta pelaajayhdistyksestä poistettiin liiton uutisesta – MM-kisojen järjestämiseen koronatukea ministeriöltä

Kuvituskuva: Esa Takalo

Kuvituskuva: Esa Takalo

Salibandyliitto julkaisi verkkosivuillaan tiedotteen liittohallituksen viimeisimmästä kokouksesta. Alkuperäisessä uutisessa ollut maininta pelaajayhdistyksestä poistettiin jälkikäteen.

Kokousuutisesta selviää, että Salibandyliitto on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä merkittävät avustukset koronaepidemian tuomien kulujen peittämiseksi.

Koronan vuoksi vuodella eteenpäin siirretyt Helsingin MM-kisat saivat 130 000 euron tuen.

Lisäksi liitto sai 100 000 euron avustuksen kuluvan vuoden ennakoituun taloudelliseen tappioon. Hallitustiedote kertoo, että ennusteen mukaan liiton vuoden 2021 tulos painuu noin puolen miljoonan euron verran miinukselle.

Alun perin liiton sivuilla julkaistussa uutisessa oli lisäksi kohta, joka oli nostettu myös otsikkoon, mutta sittemmin kohta on poistettu uutisesta. Myös otsikkoa on muokattu. Poistamisesta ei ole mainintaa sivulla.

Otsikossa kerrottiin: ”Neljän lajin yhteinen pelaajayhdistys vireillä.”

Tiedotteen poistetussa kohdassa luki seuraavasti:

”Käytiin keskustelua ja kuultiin mahdollisesta uudesta joukkuelajien pelaajayhdistyksestä, jossa mukana lajijaostoinaan olisivat salibandy, koripallo, lentopallo ja pesäpallo. Lajien pelaajien keskuudessa on käyty keskustelua aiheesta. Salibandyliitto tukee pelaajien aktivoitumista ja järjestäytymistä.”

Salibandyssa on pelaajayhdistyksen tarpeesta keskusteltu säännöllisesti, mutta asia ei ole edennyt. Nyt pelaajien oikeuksien ajamisen suhteen on mitä ilmeisimmin tapahtumassa jotain neljän lajin edustajien voimin.