Maajoukkueet

Miksi Suomen supertähti ei pelannut Ruotsia vastaan? ”Tässä oli hyvä paikka huilauttaa häntä”

30.11.
2021
Maajoukkueet

Veera Kauppi seurasi Suomen ja Ruotsin kohtaamista verkkareissa, mikä ihmetytti monia. Kuva: IFF

Suomi päätti alkusarjansa 3-9-tappioon Ruotsia vastaan. Päävalmentaja Lasse Kurroselle valmennustiimeineen ottelu tarjosi paljon arvokasta informaatiota jatkoa ajatellen.

B-lohkon kärkiottelussa kohtasivat Suomi ja Ruotsi. Ottelun alkupuolisko näytti odotetun vahvan Ruotsin, joka meni parhaimmillaan 0-7-johtoon, ennen kuin Suomi sai maalihanat auki ja omasta pelaamisestaan kiinni.

3-9-lopputulos ja etenkin Suomen otteet jättivät paljon kysymysmerkkejä. Ottelun panoksettomuus oli tiedossa ennakkoon ja odotettavissa olikin, etteivät Kurronen ja virkasisko Åsa Karlsson näyttäisi kaikkia korttejaan pudotuspelejä ajatellen.

Saiko Suomi ottelusta sen, mitä se lähti hakemaan?

– No saatiin ja ei. Ei tietenkään saatu niin hyvää peliä ja tulosta mitä haettiin. Muita asioita, me halusimme vahvistaa muutamia juttuja, että olimmeko oikeassa niiden kanssa vai ei. Pelillisesti ei oltu lähellekään sillä tasoa kuin mitä Ruotsin voittaminen vaatii, Kurronen sanoi.

– Siihen voi olla monia syitä. Tämä oli meille harjoituspeli ja olimme kaksi ottelua voittaneet ja tienanneet sen puolivälieräpaikan, mikä oli tässä kohtaa tärkeintä. Tämä ottelu oli hyvä paikka testata asioita ja saimme lisäinformaatiota pelaajista, jotka tällä tasolla pärjäävät.

Kiistatta Suomen tärkein pelaaja ja alkusarjassa joukkueen tehokkaimpana kunnostautunut kapteeni Veera Kauppi oli merkattu monen mielestä yllättäen kolmen pelaavan kentällisen ulkopuolelle. Kauppi pelasi vain ylivoimat ja onnistuikin kertaalleen maalinteossa. Kuuluiko tämä ottelusuunnitelmaan?

– Kyllä se oli ajatus, että tässä kohtaa testataan muita pelaajia. Etenkin Ruotsia vastaan haluttiin informaatiota, ketkä siellä pärjää ja ketkä ei. Me tiedämme, että Veera pärjää kyllä. Tässä oli hyvä paikka huilauttaa häntä.

Kolhuilta ei ottelussa vältytty. Kisoissa pirteitä otteita pitkän pelitauon jälkeen esittänyt Sanni Nieminen suuntasi toisen erän puolivälissä pukukoppiin, eikä pelannut enää ottelussa.

– Ei voi tietää vielä. Joku pieni vamma tuli ja ilmoitin kyllä saman tien, kun koppiin menin, että on sitten kunnossa tai ei, niin ei mitään riskejä enää tänään. Tämä on harjoittelua nyt, että peluutetaan muita pelaajia nyt, mutta en tiedä hänen tilanteesta vielä, Kurronen avaa tilannetta Niemisen kanssa.

Suomi saavutti kolmesta pelaamastaan ottelusta kaksi voittoa ja yhden tappion. Mitä alkusarjasta jäi käteen?

– Siellä oli hyvää, mutta ei missään nimessä lähellekään sitä, mitä tämän turnauksen voittaminen vaatii. Kyllä meidän täytyy kehittää paljon vielä peliä, mutta sitä me olemme tänne tulleet tekemään. Huomenna huilaillaan taas ja torstaina pelit jatkuvat. Välitavoitteessa ollaan, kun jatkoon piti päästä ja päästiin. Huomenna sitten selviää, kuka tulee vastaan.

Haastatteluhetkellä puolivälierävastustaja ei ollut selvillä.

Uppsalan ulkopuolella majoittuva joukkue viettää keskiviikkona välipäivän. Miten joukkue valmistautuu puolivälieräkamppailua varten?

– Me tiedämme vaihtoehdot puolivälierävastustajaksi ja ollaan ne nyt skoutattu. Huomenna katsotaan ainakin se ottelu, mistä se vastustaja sitten tulee. Meillä on harjoitukset merkattu, mutta varmaankin pidetään ne vapaaehtoisina, joissa vähän jotain maalivahdeille, Kurronen kertoi.

– Ei tässä enää taktiikoita tarvitse treenata. Niitä on tuossa puoli vuotta hinkattu, joten niiden pitäisi olla hallussa. Muuten vaan huilaillaan ja huomenna on pingisturnaus. Siihen itsekin asetan kovat tavoitteet, että tulisi voitto, kun Neuchatelissa tuli hopeaa*.

*(Toimituksen huomio. Kurronen hävisi Neuchtatelin pingisturnauksen finaalin Veera Kaupille lukemin 20-22.)

Suomi pelaa puolivälieräottelun torstaina 2.12 klo 15.15. Vastustaja selviää keskiviikkoiltana 1.12 pelattavassa ottelussa.

Julius Mella
1/2 @LoistoCast -podcastista

Asemapaikka: Turku

Twitter: @juliusmella