Maajoukkueet

MM-kotikisojen ysärihenkinen kisabiisi julkaistu – kappaleen laulaa eurodance-tähti Pandora

20.11.
2021
Maajoukkueet

Kuvituskuva: Ville Vuorinen

Helsingissä pelattavien miesten salibandyn MM-kisojen kisabiisi on julkaistu.

MORE-nimisen kappaleen esittävät Every Green in May sekä etenkin 1990-luvulla kovaa suosiota nauttinut ruotsalainen eurodance-laulaja Pandora. Vierailijana kappaleessa esiintyy myös lyömäsoitinyhtye TAKOMO.

– Kun ensimmäisen kerran kuulin MORE-biisi, ajattelin heti, että tässä on upea ja voimakas kappale. Siinä oli ”sitä jotakin”, josta halusin ottaa selvää. Musiikilla ja urheilulla on paljon yhteistä: molemmat tuovat ihmisiä yhteen aivan uudella tasolla. On suuri kunnia, että minut pyydettiin mukaan salibandyn MM-kisoihin. Edellisen kerran olen esittänyt urheilun parissa kappaleen Naganon talviolympialaisissa Japanissa vuonna 1998. Tällä kertaa esiinnyn yhdessä Every Green in Mayn ja TAKOMOn kanssa minulle rakkaassa, toisessa kotimaassani. Suomi – We’re more than one, Pandora, oikealta nimeltään Anneli Magnusson totesi Salibandyliiton tiedotteessa.

– Kappale on tarttuva, mukaansatempaava ja tuo hienosti esiin sen, mistä joukkueurheilussa on kyse: useasta yhtä arvokkaasta yksilöstä, jotka yhdessä tavoittelevat ja saavuttavat enemmän, kuin mihin kukaan pystyisi yksinään. Kisojen slogan on More Than Games, joka korostaa lajin yhteisöllisyyttä ja sitä tunnelmaa, jota haluamme kisojen kautta välittää niin pelaajien, katsojien kuin vapaaehtoistenkin keskuuteen, kertoo MM-kisojen tapahtumatuottaja Hanne Nyrönen.

Kisabiisin on säveltänyt Olli Tasala, joka on tehnyt aiemmin muun muassa Love The Way You Play -kappaleen sekä sen remix-version myötä ja F-liigan tunnuskappale Falconin.

– Yhteisöllisyys, tahdonvoima, joukkuehenki ja toivo ovat avainteemoja uuden MM-kappaleen taustalla. On ollut pakahduttavaa pallotella erilaisilla sovitusratkaisuilla keskellä poikkeuksellista maailmantilannetta usean eri toimijan kanssa. Kappaleessa yhdistyy urheilu ja kulttuuri, joiden yhdistäminen on mahdollistanut erilaisten taiteellisten elementtien hyödyntämisen, kuvailee Tasala MM-kisabiisiä.

Every Green In May, Pandora ja TAKOMO esiintyvät MM-kisojen avajaisissa 3.12. Helsingin Jäähallilla sekä finaalipäivänä 11.12. Hartwall Arenalla. Lisäksi TAKOMO saapuu Suomen avajais- ja mitaliotteluiden ajaksi fanikatsomoon rumpuineen.

Lähde: Salibandyliiton tiedote

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira