Liigat

Oilersin saama erikoinen ulosajo puhutti perjantain huippupelissä – katso video tilanteesta

12.11.
2021
Liigat

Santeri Lindforsin (valk.) saama ulosajo herätti paljon porua. Kuva: Esa Jokinen

Viime keväänä F-liigan välierissä kohdanneet Oilers ja TPS kohtasivat perjantai-iltana Tapiolassa. TPS:n 9-5-vierasvoittoon päättyneestä ottelusta muistettaneen eritoten Santeri Lindforsin kolmannen erän alussa saama ulosajo.

Lindfors ajettiin ulos ajassa 43.39 ja alla oleva video paljastaa, että tilanne oli hyvinkin erikoinen. Lindfors ajoi tilanteessa TPS:n maalille ja hyökkääjän polvi kolahti TPS-vahti Oskari Fäldenin päähän.

Maalivahteihin kohdistuneissa kontakteissa on yleisesti ottaen kova linja nykysalibandyssa. Ex-erotuomaripomo Mika Saastamoinen kommentoikin tapausta sen suuntaisesti. Ulosajon vuoksi tapauksen arvioi seuraavaksi videotuomari, joka päättää eteneekö se varsinaisen kurinpidon käsittelyyn.

Itse otteluun ulosajolla oli suuri vaikutus. Oilers johti peliä 4-3 tuossa tilanteessa ja Justus Kainulainen lisäsi johdon kahteen maaliin alivoimalla. Kuitenkin kävi vielä niin, että TPS osui peräti neljästi viiden minuutin ylivoimallaan ja käänsi ottelun kulun. Pörssipäivä oli eritoten Miko Kailialalla (2+2), Mikko Hautaniemellä (3+0), Jere Niemelällä (1+2) ja Toni Salmisella (1+2).

TPS on sarjataulukossa viidentenä ja Oilers pykälää ylempänä.

Perjantain muita tuloksia:

Liiga (M)
Indians-LASB 8-1
EräViikingit-KrP 5-6

NLA
FBC Loisto-ErVi 4-5 rl.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen