Pääkallo ja LoistoCast loppuvuoden kestävään yhteistyöhön – ”Salibandy on molemmille elämäntapa”

Julius Karjalainen on puolet LoistoCast-podcastista.

Julius Karjalainen on puolet LoistoCast-podcastista.

Pääkallo.fi ja salibandyyn erikoistunut podcast LoistoCast tekevät loppuvuoden ajan yhteistyötä. Yhteistyö koskee eritoten Uppsalan naisten MM-kisoja, joista kaksikko tekee artikkeleita Pääkallon MM-toimittajina puolivälieristä alkaen.

Joni Salo-oja ja Julius Karjalainen eivät ole suurelle yleisölle välttämättä kovin tuttuja, mutta molemmilla on vankka salibandytausta. Podcastissa he käsittelevät nimenomaan nais- ja tyttösalibandya. Podcast toimi aiemmin FBC Loiston alaisuudessa, mutta on nykyisin itsenäinen toimija.

Salo-oja on kaksikosta vanhempi ja 40-vuotias perheenisä. Salibandy on vienyt miehen mennessään jo aikapäiviä sitten ja suhde tuntuu vain syvenevän ajan myötä. Karjalainen on Lapista maailmalle etelään lähtenyt 28-vuotias opiskelija. Nykyisin Turussa asuva Karjalainen kertoo harrastavansa salibandyn lisäksi partiota ja purjehdusta.

Miksi aloititte salibandyaiheisen podcastin?

– Salibandy on molemmille elämäntapa, itselle tosin tätä nykyä valmennuksen ja tämän podcastin kautta. Minulla on mittava historia lajin parissa, aikanaan aloitin vuonna 1993 juniorina Kotkassa, Salo-oja aloittaa.

– Suurena podcastien ystävänä ajateltiin astua tuntemattomaan ja ryhtyä itse tekemään lajista omaa podcastia, Karjalainen komppaa.

Entäpä nimenomaan naissalibandyyn keskittyvän podcastin?

– Alusta lähtien oli selvää, että panostamme tyttö- ja naissalibandyyn. Se puoli on muodostunut molemmille todella tärkeäksi, kun molemmat vieläpä valmentaa tyttö- ja naispuolella. Ajatus LoistoCastista lähti Nice Salibandy -podcastin bongattuamme. Ilmiöt, pelaajat, joukkueet ja puheenaiheet tältä puolelta salibandya ansaitsee tulla kuulluksi ja näkyväksi, Karjalainen avaa motiiveja.

Mikä on teidän pitkän ajan tavoite podcastin suhteen?

– Oppia entistä paremmaksi tässä hommassa. Tuoda entistä isommin näkyvyyttä tyttö- ja naissalibandylle. Luoda lisää kontakteja kentälle ja sitä kautta parantaa mahdollisuuksia yhteistyökuvioihin. Pienenä haaveena on myös oma pieni tila jossa saisimme tehdä tätä podcastia entistä vapaammin. Tällä hetkellä kun tätä tehdään pääosin etänä tai muiden tiloissa, Salo-oja pohti

Mitä odotatte Pääkallo-yhteistyöltä?

– Kiinnostavien kontaktien luomista ja sitä kautta tyttö- ja naissalibandyn arvostuksen kasvamista. Pitkään on tullut jo kirjoitettua salibandyn parissa ja journalismia opiskelevana ei ole valtionsalaisuus, että Pääkalloon kirjoittamista odotan myös. LoistoCastin nimen kasvattaminen on toki myös tavoitteena, Karjalainen kommentoi.

Joni Salo-ojalla (edessä) on taustallaan pitkä salibandyhistoria.

Lähdette kisoihin toimittajina. Mitä odotatte MM-kisoilta ylipäänsä tapahtumana?

– Salibandy on parasta paikan päällä. Arvokisat ovat pelaajien ja yleisön kauden kohokohtia, joten suuria tunteita ja täpötäyttä IFU Arenaa odotetaan. Syyskuussa tuli jo oltua junnujen kisoissa paikan päällä mediahommissa, nyt mennään kahta kovempaa, Karjalainen kertoo

Miten Suomen käy kisoissa?

– Valinnat ovat ainakin meidän podcastin lähipiirissä nostaneet keskustelua, itsekin omissa varjojoukkueen valinnassa vähän erottiin lopullisesta kisarosterista. Joukkueessa on potentiaalia, mutta saadaanko se mitattua ulos kovassa paikassa. Pelit näyttää päivän kunnon ja lopullisen totuuden, Salo-oja paalutti.

LoistoCast julkaisi tuoreimman jaksonsa maanantaina ja sen aiheena on uudistunut naisten ykkösdivisioona. Pääset kuuntelemaan laajan jakson ohesta.

LoistoCastin Instagram löytyy täältä
LoistoCastin kotisivu löytyy täältä