Maajoukkueet

Pelaajakortti: Joonas Pylsy – Pylsyttää vastustajat

28.11.
2021
Maajoukkueet

Pylsyttää vastustajat.

Keskushyökkääjä Joonas Pylsy, 31, edustaa Suomea kolmannen kerran MM-tasolla Helsingin kisoissa. Sveitsiläistä SV Wiler-Ersigeniä edustavalla Pylsyllä on kaapissaan kaksi MM-kultaa.

Paljon laiturinakin urallaan pelannut Pylsy oli mukana vuoden 2016 MM-kisoissa, mutta nousu parrasvaloihin alkoi vasta niiden kisojen jälkeen. Ehdottomasti suurten pelien mies, joka nostaa omaa tasoaan kovissa peleissä, mutta myös tylsyttää vastustajien parhaimmiston. Tai siis pylsyttää.

Arvosanat

Nopeus 90
Pylsy on kohtuullisen nopea pelaaja pallon kanssa ja ilman. Pyörii paikoin kentällä kuin väkkärä ja ehtii tilanteisiin ennen vastustajia.

Laukaus 85
Pylsyn laukaus on hyvä suoraan syötöstä ja vauhdista. Se on eritoten tarkka, mutta paikoitellen kovakin. Tehnyt viime vuosina hyvällä tahdilla maaleja niin seura- kuin maajoukkueessakin.

Mentaliteetti 99
Isojen pelien mies ja löytää useimmiten erinomaisen vaihteen ratkaisupeleihin. Tekee kaikkensa voittaakseen ja siihen repertuaariin kuuluu vaikkapa rikkeiden korostaminen sekä muut mahdolliset koiruudet. Pylsy ei petä värivaloissa.

Hyökkäyspelaaminen 90
Hyvä pelisilmä ja liike tekevät tilaa ketjukavereille. Pallollisesti vahva ja selkeimmät pelilliset vahvuudet löytyvät hyökkäyspelistä. Laiturimenneisyys näkyy pelissä.

Puolustuspelaaminen 76
Ei ole ihan huippuluokkaa alaspäin pelaamisessa, vaikka prässääkin paikoin hyvin. Omassa päässä saattaa hukata oman vartioitavan pelaajansa paikoin melko helpostikin.

Pallonkäsittely 85
Ei Suomen taitavimpia, mutta kädet ovat ihan hyvää valuuttaa Pylsyllä. Ei kikkaile turhia, mutta pallokosketus on kunnossa. Paikoin nähdään näyttäviä kuljetuksia.

Syöttötaito 81
Syöttöjen laatu on ihan hyvä ja joskus nähdään myös hienoja esitöitä maaleihin. Pääosin kuitenkin perustason syöttelijä vailla suurempia hienouksia.

Fyysisyys 79
Sinällään mielenkiintoinen pelaaja fyysisesti, että hakeutuu paljon vääntötilaisuuksiin. Ei ole kuitenkaan fyysisesti vahvimmasta päästä osin lyhyen vartensa vuoksi. Juoksukunto riittää useimmiten hyvin.

Lue lisää numeroarvioista ja niiden perusteet täältä.

Pääkallo.fi tekee Veikkauksen kanssa kaupallista yhteistyötä.

Veikkauksen ilmaisessa MM-salibandyveikkauksessa veikataan salibandyn MM-kisojen 3.-11.12.2021 otteluiden lopputuloksia. Ilmaiskisan pääpalkintona on MM-kisamatka Sveitsiin 2022. Osallistumaan pääset täällä.

Pääkallo.fi